X
 
 

Арх. Игнатов: 30 мин. средно време за придвижване в основните направления в София е напълно възможно

1716 24
photo of Арх. Игнатов: 30 мин. средно време за придвижване в основните направления в София е напълно възможно
Снимка: Демократична България
Кандидатът за кмет на София от "Демократична България" арх. Борислав Игнатов представи вижданията си за това как трафикът в столицата може да бъде облекчен и как могат да се намалят вредните емисии във въздуха. По данни на AirBg за месец септември в София за пореден път бяха отчетени повишени нива на азотен диоксид. Неговите нива зависят основно от автомобилния трафик. Ето някои от най-важните решенията включени в програмата на арх. Игнатов:

Пълна промяна на философията на пътната обстановка. Синхронизиране на Генералния план за организация на движението и Транспортно-комуникационни план на София. Тези два компонента трябва да бъдат координирани и трябва да бъдат осъвременени. По закон те трябва да се осъвременяват на всеки 5 години, но за съжаление, от 2015 г. не са актуализирани.

Общ координационен център за градска мобилност, който да събира на едно място цялата информация за пътния трафик.

Довършването на ринговите трасета, като алтернативи на сегашното транзитно придвижване през центъра на града. Приоритет е завършването на булевард „Тодор Каблешков“ от бул. „Цар Борис III“ до бул. „Г.М. Димитров“ (с интегриран трамваен и велотранспорт) и изграждане на Източната тангента от 4-ти километър през бул. „Ботевградско шосе“ и бул. „Владимир Вазов“.

Подобряване свързаността на уличната мрежа в целия град, преодоляване фрагментираността на градската среда и осигуряване свързаност, необходима за новата градска мобилност. ДБ ще се работи приоритетно за свързаност в Западната част на София, като предпоставка за развитие на надземен обществен транспорт и градско интегриране. Чрез осъществяване на отлаганите пробиви (бул. “Копенхаген” до ж.к. “Младост”; от Сточна до Централна гара; бул. “Монтевидео” до Люлин; бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” до моста “Чавдар”, бул. “Пенчо Славейков” до бул. “Инж. Иван Иванов”; под Централна жп гара - от бул. “Христо Ботев” до ул. “История Славянобългарска” и др.).

Гарантирано качество на всяка нова улична инфраструктура, безопасна и даваща достъп на всички участници в движението, като ще дадем приоритет на развитието ѝ в кварталите.

Приоритетна работа вместо за големи булеварди, за балансирано развитие на цялата улична мрежа с фокус върху интегрираната свързаност на града и вътре в кварталите.

Обособяване на зони с ниски емисии чрез ограничаване на движението на МПС в централните части на града.

Увеличаване на броя и ефективността на еднопосочните улици. ДБ, ще увеличи средната скорост на придвижване на всички участници за сметка на моментната чрез по-широкото използване на повдигнати пешеходни пътеки, острови и зелени разделители, кръгови и елипсовидни кръстовища, успокоени зони, уширения за спирки, включвания на второстепенни улици и т.н.

Въвеждане на „жилищни зони“ за успокоен трафик, където пешеходците, автомобилите и колоездачите са равноправни – с ограничение на скоростта до 30 км/ч. Входният автомобилен трафик ще се регулира със “затихване”, включително чрез физически препятствия, в синхрон със съвременните тенденции в големите градове в Европа

Безопасен автомобилен транспорт, чрез поставяне на нови камери за следене на скоростта, включително чрез засичане на средната скорост. Подобряване уличното осветление, маркировката и контрол над качеството на ремонтите.

Контрол над шума и осигуряване на нужните уреди за измерване нивата на шума и организиране на проверка, съчетана с проверка на емисиите от газовете. Прилагане на иновативни практики за пилотни проекти по инсталиране на шумови радари, които да засичат нарушителите съвместно със системата за видеонаблюдение.

Стимулиране на споделеното използване на автомобили и проучване на възможността за интегрирането на тази услуга в обществения транспорт на София.

Програмата „Мобилна столица“ включва всичко свързано с придвижването в града и започва с градския транспорт където са основните приоритети за оптимизация.

Според арх. Игнатов е напълно възможно София да остане град със средно време за придвижване в основните направления от около 30 мин., т.е. компактен град, което да включва и изнесените градски центрове, смесените зони и т.н.

„Не желаем да лишим гражданите от свободата, която предлага личният автомобил и въпреки че политиката ни ще бъде насочена към развитието на електрическия транспорт, на велотранспорта и на микромобилността, чрез развитие на синята и зелената зона ще уредим въпросите за паркирането по улиците, както и ще стимулираме изграждането на многоетажни и подземни паркинги, които да поемат значителна част от паркираните в момента по улиците и зелените площи коли“, изтъкна арх. Игнатов.

Целта на Демократична България е да превърне обществения транспорт в ефективна алтернатива на придвижването с автомобил. Ще бъде подобрено драстично качеството, удовлетвореността от ползването и привлекателността му чрез специални усилия за подобряване свързаността и интеграцията на различните видове транспорт, включително и с железопътния транспорт и с регионалната транспортна система, така че да бъде значително подобрена комуникацията с близко разположените до София дестинации.

„Всичко в нашата програма се реализират благодарение на основния инструмент за управление – дигитализацията. Това значи, свързаност, синхрон и контрол на трафика“ подчерта арх. Игнатов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 11 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  арх. Игнатов е правилния избор, няма две мнения!
 • Анонимен 10 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Този млад мъж знае какво прави! Да го подкрепим!
 • Анонимен 9 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  И е хубав, и е умен! За разлика от червените блондинки!
 • FAKE NEWS 8 FAKE NEWS преди 3 седмици Профил на трол?
  /Свобдка/ Сили на Н.Ф. еди къде си са задържали лицето и. бориславов. За същият има данни за Съпричаност към Отговорните за Пълномащабната Катастрофа на България. Води се следствие.
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  YES, FAKE NEWS, RED FAKE NEWS! AS USUAL, RED ASSHOLE!
  : 0 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Игнатов е подкрепен от Демократична България. Винаги статии за прояви на Демократична България събуждат невероятен яростен тролски отпор. Никоя друга партия не активира троловете така. Това показва, че само ДБ плаши русофило-мутро-олигархо-комунистическото статукво. Всички други са елементи от това статукво.
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  той е човека
  : 2 !
 • Който има очи...да види!!!А който си е ДЕБИЛ...ще рупа....опорните точки спуснати му от ЗАДОКЕАНСКИТЕ братя кравари!!!! 7.2 Който има очи...да види!!!А който си е ДЕБИЛ...ще рупа....опорните точки спуснати му от ЗАДОКЕАНСКИТЕ братя кравари!!!! преди 3 седмици Профил на трол?
  Игнатов е подкрепен от партия ДЕМОНИЧНА България!!!
  : 16 !
 • Октомври 7.3 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Ами той е подкрепен от партия наследник на сдс 10111989. А сдс 1989 пък са отговорни за ликвидирането на промишлените и отбранителни мощности на Р.България , ткзс , стриктното прилагане на Програмата на мвф докарала само нещастия и НЕ НАКЗВАНЕТО НА виновните за банковите обири през 1996г. Съродител на Статутквото. Ало /7/ 30 лева на ден.
  : 13 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  От дебатите в Референдум стана яснор че единствено архитекта има ясна визия за развитието на София! Останалите говореха като комсомолски секретари - нищоказване с много думи! Явно си знае работата!
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Единствения кандидат-кмет на София, който говори конкретно!
  : 2 !
 • розаво-бозав вибратор 6.2 розаво-бозав вибратор преди 3 седмици Профил на трол?
  Като го видя тоя МУХЛьо кандидат за кмет на София се надървям ако ,че са ми махнали батериите....имам много ясна визия на задника му,явно е нашто момче/пардон/гейче...
  : 17 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Арх. Игнатов единствен говори разумно по телевизията, защото има опит и като архитект и като председател на Камарата на Архитектите в България! Аз и семейството ми ще гласуваме за него!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Така е! И аз ще гласувам за него!
  : 3 !
 • погребална агенция 5.2 погребална агенция "Розовата смърт" преди 3 седмици Профил на трол?
  А бе ти луд ли си?По голям МУХЛьо от тоя ДЖЕНДЪР няма!
  : 17 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Нещата са ясни - гласуваме за арх. Игнатов! Той е човека!
 • Путко Мафани до горния ЦЪРВУЛ-4 4.1 Путко Мафани до горния ЦЪРВУЛ-4 преди 3 седмици Профил на трол?
  Дръжки са ясни!Ще има балонтаж между Фандъкова и Манолова...а тоя "архитект" на ВИБРАТОРИ ще им диша прахоляка..!!!!
  : 16 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ако не изгоним продажните московски еничари от властта, бял ден няма да видим! Омразната БКП във всичките си превъплъщения, БСП, ДС, ДПС, Атака и ГЕРБ, доведе народа на България до просешка тояга. Социалистите са се ояли. Тънат в лукс и разкош. Няма по-богати и по-устати от тях. Нека всички излезем на улицата и изгоним червената чума от живота си веднъж за винаги!
 • Бял ден да не видиш....излеш на улицата и изгони червената чума... 3.1 Бял ден да не видиш....излеш на улицата и изгони червената чума... преди 3 седмици Профил на трол?
  МаааАААлииЕЕеее....ОЛИГОФРЕНИЯТА яко го тресе тоя с луличката/3/....пак си е забравил нейде хапчетата и ръси "бисери" от Карлуково!!!
  : 20 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Игнатов е верния избор на софиянци.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Факт!
  : 4 !
 • ей а ма много  проЗД ВИБРАТОР се оказа тоя! !!!! 2.2 ей а ма много проЗД ВИБРАТОР се оказа тоя! !!!! преди 3 седмици Профил на трол?
  А бе тоя ДЕБИЛ що се качи на ролковите си кънки и да се бута с ВИБРАТОРИТЕ на "приятелката" по основните направления на Гей парадите в София и стига ни се е правил на ОТВОРКО!!!Не разбра ли ,че СОФИЯНЦИ няма да гласуват за него?!!!
  : 17 !
Нагоре
Последно в Актуално