Асоциация за развитие на София обмени опит с 21 града по проект

1815
Асоциация за развитие на София обмени опит с 21 града по проект
Снимка: Асоциация за развитие на София

Представители на партньорски организации от 22 града взеха участие в партньорска среща по проект СВЪРЗВАНЕ - „Инициатива за интеграция чрез свързване на градовете“ (CONNECTION). Срещата се проведе онлайн на 13ти и 14ти септември 2021г. и представи прогреса в изпълнението на дейностите по проекта до момента, както и предстоящите такива в изпълнение на дългосрочно заложените цели.  

Общински служители и представели на неправителствения сектор от Антверпен, Атина, Дортмунд, Мадрид, Тампере, Солун, Стокхолм и др. партньорски градове обмениха разнообразния си опит и идентифицираха както най-добрите примери, така и пропуските в процеса на работа. Сред говорителите бяха и представители на организации като ВКБООН, Международна организация по миграция, Комитетът на бежанците, DG REFORM, както и координатора на проекта EUROCITIES и експертната организация, която улеснява обмена между градовете MigrationWork. Всички те отбелязаха сътрудничеството между местната власт, НПО сектора, бизнеса и гражданите като един от най-важните подходи за качествена интеграция и предоставяне на услуги в полза на чуждестранните граждани по холистичен начин.  

АРС изработи "Анализ на потребностите и избори на услуги за подкрепа" във връзка със създаването на бюро за информация и услуги за гражданите на трети страни в София

Във връзка с изпълнението на дейностите по проект „СВЪРЗВАНЕ - Инициатива за интеграция чрез свързване на градовете“ (CONNE...

Севдалина Войнова представи опита на София като отбеляза, че споделените практики от останалите градове са били от голяма полза за работата на АРС и разказа за концепцията и предстоящото откриване на Бюро за информация и услуги за чуждестранни граждани в столицата.  

Съществени и ползотворни бяха сесиите, в които партньорите от 4-те тематични практически общности (разработване на стратегически подход за интеграция, участие и взаимодействие; включване на джендър общността в политиките за интеграция; изграждане на възможности за заетост на мигранти и проектиране на модел на услуги „на едно гише“) бяха разделени и имаха възможност да разгледат и обсъдят концепцията за създаването на наръчниците „How to?”, които ще представят на други градове насоки за ефективна работа по съответните теми. 

По време на дискусията в общност 3, работеща по преодоляването на пречките пред заетостта на мигрантите, от която е част и Асоциация за развитие на София, бе предложено опита на София в разработването и изпълнението на Плана за действие за създаване на Бюро за информация и услуги за чуждестранни граждани да бъде описан в наръчника “How to?” като пример за изграждане на работещ модел с подкрепата на проекта.  

Анализ върху поведението на пътниците на база цифрови данни дава възможност за подобрение качеството на транспортните услуги

Общественият градски транспорт отдавна се е превърнал в нещо повече от обикновена услуга – той е лицето на съвременните градове, ...

В рамките на срещата бяха обсъдени и най-подходящите начини, по които партньорите могат да продължат да комуникират темата за миграцията и стъпките за интеграция сред широката общественост. Освен това бяха представени и последните промени в политиките на Европейския съюз по темата за миграция и интеграция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София