БСП подкрепи Манолова за кмет на София, била символ на промяната

6425
БСП подкрепи Манолова за кмет на София, била символ на промяната
Снимка: БГНЕС

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София, тъй като вижда в нея идеален непартиен кандидат със социално мислене, който може да донесе промяна в столицата. Кандидатурата на Манолова бе подкрепена от 142-ма делегати от общо 144 на заседанието на софийската организация на левицата.

В нейна подкрепа се изказаха някои от водещите фигури в партията – Кристиян Вигенин и Калоян Паргов, а лидерът Корнелия Нинова намекна, че също ще я подкрепи, но с условие. 

Мая Манолова: Проблемите на София не са леви или десни

"Проблемите на града не са леви или десни. Няма разлика дали ще те окрадат от левия или десния джоб. Така че очаквам подкрепа от всички...

"София наистина има нужда от промяна и тя ще дойде с Мая Манолова", заяви пред bTV зам.-председателят на Народното събрание и делегат на заседанието на софийската организация на БСП – Кристиан Вигенин.

Въпреки че от БСП още не са гласували окончателно подкрепата си за Манолова на тези местни избори, Вигенин сподели, че това почти сигурно ще се случи. "Смятам, че софийската организация след опит, който имаме с участието в местни избори, ще вземе решение в подкрепа на Мая Манолова. Поне така усещам нагласите в организацията", каза той.

Като предимства на Манолова Вигенин изтъкна социалното ѝ мислене и работата ѝ като омбудсман на републиката.

Единствената възможност да нанесем съкрушителния удар на ГЕРБ е кандидатурата на Мая Манолова, посочи лидерът на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов, представяйки приоритетите на столичната организация на партията за местните избори.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова даде да се разбере, че би подкрепила Манолова, ако тя включи в предизборната си кампания политиките и идеите на партията. От БСП искат общинска фирма да чисти София, градският транспорт да се използва безплатно със зелен билет, да има видеонаблюдение по спирки, детски градини и подлези, както и да се създаде специален фонд за строителство на общински жилища и облекченото им раздаване на бедни семейства.

Мая Манолова: Проблемите на София не са леви или десни

"Проблемите на града не са леви или десни. Няма разлика дали ще те окрадат от левия или десния джоб. Така че очаквам подкрепа от всички...

Левицата призовава да се дават стипендии за студенти и учащи, например за лекари, които след това да работят в общинското здравеопазване в София. Да не се увеличават местните данъци и такси, но да се преразгледа договорът за концесия със "Софийска вода".

"Това е нашата политика. Единството на идеи, личности и екип, може да се постигне само, ако се обединим около идеите. Около платформата. Ние още не сме чули нейната, но аз бих поставила така въпроса. В каква степен тя ще припознае нашата платформа", допълни Нинова.

Смяна на тактиката

Левицата очевидно е решила да промени обичайната тактика, издигайки чисто партиен кандидат за кмет.

Паргов отчете, че БСП - София би била най-близо до кметското място с непартиен кандидат. "Пробив не може да се направи с партийна кандидатура поне на този етап. Трябва ни кандидатура с широка подкрепа, а не тяснопартийна", посочи Паргов, цитиран от Агенция "Фокус".

Корнелия Нинова: На Борисов няма да му е лесно ако двете с Манолова атакуваме София

Градската организация на БСП ще реши дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Имаме ...

Самият Паргов пък бе издигнат за водач на листата на общинските съветници на левицата.

Подобно мнение изрази и Корнелия Нинова. "Човек с голямо доверие, който е уважаван от БСП, но може да събере и допълнителна подкрепа извън нас с ясни ангажименти към софиянци и с нашата сила като партия и екип, може да бъде успешен модел за спечелване на София и промяна в София", подчерта лидерът на БСП.

"За мен това е правилното решение, защото София е един особен град. Тук гласовете са обикновено по равно разделени между ГЕРБ, БСП и традиционната десница. В годините винаги сме имали слаб резултат, когато сме участвали с чисто партиен кандидат. Сега, при сегашното развитие на политическата ситуация, сегашните съотношения в града, един независим кандидат, подкрепен от много широко ветрило от организации, може да сложи край на дългогодишното управление на столицата от ГЕРБ и за мен това е водещият принцип", обясни Вигенин.

"Победата в София по всички прогнози, проучвания, настроения, е възможна победа и зависи от тези неща, които ви казах: идеите, личностите, екипната ни работа", каза Корнелия Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Община Самоков получи финансиране на проект за подмяна на водопроводната мрежа

Започна изкърпването на улиците в Самоков

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София