Целият ресурс на СДВР охранява София на 16 и 17 май, призив "без автомобили"

1782
Целият ресурс на СДВР охранява София на 16 и 17 май, призив "без автомобили"
Снимка: Pixabay

Целият ресурс на „Столична дирекция“, дирекция „Жандармерия“ и „Главна дирекция“ ще бъде ангажиран покрай събитията на 16 и 17 май в София. Това каза началникът на „Охранителна полиция“ в СДВР комисар Борислав Муеров по време на представяне на организацията за движение за провеждане на събития, свързани с българското председателство на 16 и 17 май.

„Както знаете вече близо 5 месеца сме домакини на Българското европредседателство. Организацията покрай него е добра до сега и жителите и гостите на София не усещаха ежедневните пристигащи и заминаващи делегации. При тази среща на високо ниво, която ще се проведе на 16 и 17 май, нещата ще са малко по-различни, тъй като концентрацията по пристигане и заминаване на делегациите е в един доста кратък период от време“, каза още той.

Конференция от председателството по български: Алкохол, парти с полуголи жени и призиви за размножаване

Представители на Европейския младежки форум изразиха своето недоволство относно начина, по който Българското европредседателство органи...

„При наличието на толкова много делегации, колкото и гъвкаво да работим, ще има известно затруднение. Апелираме към всички граждани да проявят разбиране за този дискомфорт и да намерят алтернативен вариант на придвижване. Охраната по обезпечаване на трасетата, както и в хотелите, където ще бъдат отседнали делегациите, ще бъде денонощна като периметъра на хотелите не е толкова голям и няма да затрудни придвижването на свободно движещи се граждани“, допълни комисар Муеров.

„Вчера бяха проведени и срещи с ръководствата на хотелите. Там няма да бъдат допускани външни лица по време на присъствие на делегациите, освен персоналът на самите хотели. Ще има доста голямо полицейско присъствие на всички уязвими места. Това не трябва да притеснява гражданите. Свободното придвижване на гражданите няма да се затруднява в случай, в който делегациите вече са на място и започнат работа. В случаите, когато има концентрация на пристигащи делегации, просто няма как да не тампонираме основните направления на придвижване. Целият ресурс на „Столична дирекция“, дирекция „Жандармерия“ и Главна дирекция ще бъде ангажиран. Не очакваме голямо присъствие и интерес към футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА. Ако има голям поток от фенове, ще бъде спряно движението като ще бъде пропускан само градския транспорт“, каза още началникът на „Охранителна полиция“ в СДВР, предаде Фокус.

Апелираме хората да не се движат с личните си автомобили през утрешния ден. Това каза зам.-кметът на София по транспорт Евгени Крусев.

"Срещата, която ще се проведе като част от Българското европредседателство, е на високо ниво и налага ограничения в движението и паркирането. Организацията за движение ще започне от днес. Първото нещо, което е организирано, е около хотел „Маринела“. Там от днес е забранено паркирането и престоят на превозни средства по бул. „Джеймс Баучер“, ул. „Червена Стена“ и ул. „Петър Станчев“. Там ограничението ще важи до 20.00 часа на 17 май. Следващия участък, в който ще се ограничи паркирането е участък по ул. „Околовръстен път“ в отсечката между бул. „България“ и Националния исторически музей – там ще се забрани престоят и паркирането. Това е заради близостта до резиденция „Бояна“ и срещите, които ще се провеждат там. Забраната важи от 8.00 до 20.00 часа на 16 май“, каза още Крусев.

Юнкер в България: Можете да сте горди с начина, по който се води председателство

България е държава, която много обичам. Радвам се, че съм тук в София, един приветлив град, точно както е известна страната ви и премие...

„Следващата локация, която ще бъде с ограничени престой и паркиране, са улиците около „София Тех парк“. Ограничението ще е в сила от 8.00 до 23.00 часа на 16 май по ул. „Йордан Венедиков“ и локалното платно на бул. „Цариградско шосе“, както и входа на София Тех парк откъм зала „Арена Армеец“. Най-основното нещо, което ще засегне максимално много хора, са ограниченията за престой и паркиране в центъра на града, както и ограничения за придвижване по бул. „Витоша“. От 8.00 часа на 16 до 20.00 часа на 17 май местата, които се намират около хотел „Балкан“, ще бъдат ограничени. Ще бъде забранен престоят и паркирането по улица „Аксаков“, ул. „Ген. Гурко“, както и тези около хотел „Хилтън“, допълни зам.-кметът на София.

„Ще има ограничения, които са свързани с престоя и паркирането около храм-паметник „Св. Александър Невски“ – ул. „Оборище“, бул. „Васил Левски“; ул. „Шипка“; ул. „Кракра“. Паркингът, който е около паметника на Цар Освободител, също ще бъде затворен за времето на срещата. По-чувствителното ограничение на движението ще бъде по булевард „Витоша“, който в отсечката между бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Пенчо Славейков“ ще бъде затворен за движение. Движението на градски транспорт няма да бъде затруднявано. Единствените ограничения са за престоя и паркирането и за движение само по бул. „Витоша“, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com