ЧЕЗ подобрява електроенергийната сигурност на София

967
ЧЕЗ подобрява електроенергийната сигурност на София
Снимка: ЧЕЗ

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД стартира мащабен проект от ключова важност за електроенергийната сигурност на столицата.  Компанията ще подмени кабел 110 kV с дължина 1,2 км,  част от критичната инфраструктура на София, като ще бъдат реконструирани и прилежащите две подстанции.

Това е най-мащабният и отговорен проект на ЧЕЗ Разпределение за 2020 г., като в него компанията ще вложи 4.2 млн. лв. Съоръженията, които подлежат на модернизация, касаят пряко електрозахранването на над 85 000 клиенти на дружеството в централните и югоизточните части на София, като имат отношение и към електроразпределителната мрежа на повече от половината столица, включително редица административни сгради и важни институции.

ЧЕЗ приема самоотчети до 5 юли във връзка с нови цени на електроенергията

Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно регулиране на нови цени на електроенергията, в сила от 01 юли 2020 г., &bdquo...

Проектът стартира на 01 юли и се очаква да продължи до края на септември 2020 г. Моментът за извършване на ключовия ремонт е внимателно подбран – ще се работи през активния летен сезон, когато консумацията на електричество традиционно е най-ниска. По този начин ще се избегне претоварване по мрежата, която ще осигурява алтернативно електроенергия на клиентите по време на реконструкцията.

В рамките на проекта ще се подменя стар, маслен кабел с нов, сух, произведен по модерна технология и с много по-сигурна изолация.  Подмяната ще се извършва в непроходим колектор, което налага съответните изкопни дейности в неговия сервитут. Трасето преминава през  районите „Сердика“ и „Оборище“. Разделено е на части и ремонтът ще се осъществява на етапи. Дружеството е взело необходимите мерки подизпълнителят на обекта да сведе до възможния минимум неудобствата за жителите на посочените райони. Компанията моли клиентите да проявят търпимост по време на ремонтните дейности и се ангажира да наложи пълен контрол над подизпълнителя за качествено възстановяване на настилките.

Дейностите по подмяна на кабела са съгласувани със Столична община, Софийска вода, Топлофикация-София и други ютилити компании. Поддържа  се контакт с кметовете на районите, през които преминава трасето на кабела. В изпълнението на проекта е включен сериозен ръководен и експертен ресурс. „ЧЕЗ Разпределение България“ АД поднася своите извинения на гражданите за евентуални неудобства по време на ремонтните дейности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Община Самоков получи финансиране на проект за подмяна на водопроводната мрежа

Започна изкърпването на улиците в Самоков

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София