X
 
 

ДБ: София не заслужава още от същото

2097 31
ДБ: София не заслужава още от същото
Снимка: БГНЕС
"София може много повече, но има нужда от промяна. Резултатите от изборите показаха, че софиянци не разпознават нито ГЕРБ, нито БСП като еднозначен носител на тази промяна. Надеждата на хората за нещо различно ни изпрати в Столичния общински съвет като трета сила. Каква ще бъде нашата роля като съветници на Демократична България в Общинския съвет на София? Отговорът е съвсем прост: онова, за което демократичната общност ни изпраща тук, е да не допуснем още от същото".

Това се казва в декларация на съветниците от "Демократична България" в Столичния общински съвет.

"София не заслужава още от същото. София не заслужава опасен въздух, недостъпна среда и ремонти на ремонтите. София може много повече.

Политическата задача на "Демократична България" е да наложи дневния ред на бързата, належаща модернизация. Защото модернизацията означава високо качество на живот, възможности за свобода и инициатива и гражданско достойнство за всеки столичанин.

Ролята ни в Столичния общински съвет ще бъде ролята на опозиция с прозрачни цели, почтеност и доказан експертен потенциал. От нас няма да видите безпринципни съюзи, търговия с постове или компромисни съглашения. Ще формираме единствено принципни мнозинства около важните за столичани теми.

Приоритетите, за които ще работим в този съвет, са същите, с които спечелихме доверието на избирателите ни.

Прозрачен общински съвет с аргументирани решения

Ще работим за прозрачното функциониране на Столичния общински съвет и неговите комисии. Искаме общински съвет, в който се прилагат стандартите за отчитане на гласуване, публикуване на документи и стенограми, приложими за Народното събрание. Общински съвет, който излъчва работата си онлайн, включително заседанията на комисиите. Съвет с поименно електронно гласуване, незабавни протоколи и добре аргументирани решения, както и нормативна уредба, създаваща ясни и справедливи правила и регулации.

Прозрачна, ефективна и удобна администрация

Ще настояваме за въвеждането на електронно управление, което осезаемо и трайно да подобри отчетността на администрацията и обслужването на гражданите и бизнеса от Столична община.

Реална финансова децентрализация

Ще работим за това Столичният общински съвет да определи дял от приходите, който безусловно да се разпределя към районите.

Реална административна децентрализация

Ще работим за ясно определени правомощия и отговорности на районните кметове.

Въздух за дишане

Ще работим за това да върнем Витоша на гражданите, да спрем проекта за инсинератор и да преразгледаме транспортните схеми, за да осигурим бърз и ефективен обществен транспорт с управление на трафика чрез употребата на данни и умни технологии.

Ефективно гражданско включване

Ще настояваме за ефективно включване на гражданите в процеса на вземане на решенията, включително и за реални, навременни обществени обсъждания на бюджета и градското планиране.

Край на презастрояването

Ще настояваме Общият устройствен план да бъде бързо осъвременен и да бъде приета програма за неговото поетапно прилагане.

Опазване на зелените площи и публичните пространства

Ще предложим нова методика за изкупуване на имоти, за да запазим и развием зелените площи и публичните пространства, като бъде защитен и интересът на собствениците.

Реформа в управлението на общинските дружества

Ще настояваме за пълен одит на досегашната дейност и за промяна в модела, по който се управляват общинските дружества, за да ги превърнем в ефективни и отчетни структури, които работят за софиянци, вместо да бъдат канали за източване на столичния бюджет.

Премахване на нелегитимната комисия за обществени поръчки

Ще настояваме за премахване на комисията за контрол над обществените поръчки и одит на нейната дейност в миналото.

Достъп до ясли и детски градини за всички деца

Ще настояваме за всяко дете, на което не е осигурен достъп до ясла или детска градина, семейството да получи ваучер от общинския бюджет.

Модерно образование за всяко дете

Ще настояваме да бъдат подобрени условията за образование и спорт за децата на София.

Децентрализация на културната политика

Ще работим за това развитието на културата да се превърне в първостепенна задача на Столична община: да има работещи програми за опазването на културното наследство и многообразие, бюджетът за култура да бъде увеличен и изчистен от неприсъщи за целта плащания, а свободната творческа инициатива да бъде разширена и стимулирана. Ще настояваме за децентрализация на културната политика и за това районните кметства да получават адекватна помощ за създаването на културни продукти.

ДБ: Отминаваме с презрение думите на Борисов за червената номенклатура

От политическата формация "Демократична България" излязоха с официална позиция по повод думите на премиера Бойко Борисов и президентът ...

Княжеска градина без Паметник на Съветската армия

Ще върнем достойнството на една от знаковите градини на столицата.

Всеки от нашите приоритети идва от гражданите и отразява всичко онова, което са ни доверили за нуждите на София.

София има нужда от открито и честно управление, което да гарантира, че всеки лев от данъците на софиянци ще води до по-добро качество на живот за всички в града ни.

София има нужда:

- да прекратим съществуващите практики на занижен контрол при изпълнение на договорите;

Борисов: "Демократична България" са деца и внуци на червената номенклатура (ВИДЕО)

"Много съм огорчен от нашите приятели (от "Демократична България"), но ние трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са бившите деца...

- да спрем изтичането на обществен ресурс в безкрайни “ремонти на ремонта”;

- да прекратим липсата на конкуренция при определяне на изпълнители и концентрирането на публични средства в любими на властта фирми.

София има нужда от ясна посока и предвидимост в намеренията на управлението.

София няма нужда от действия на парче, от гасене на “пожари и тичане след проблемите, а от споделена с гражданите визия за общото ни живеене. Визия с конкретни и измерими цели, така че всеки да може да допринася и да знае каква е посоката на града ни.

Ролята на силния общински съвет, на общинския съвет, който работи за интересите на гражданите, е да осигури нови стандарти на отчетност при изпълнението на взетите решения, да осигури пълна прозрачност в управлението на публичните ресурси и да наложи категоричен контрол върху действията на администрацията.

Само така София ще може да се превърне в уютен и проспериращ дом, а всички ние – в нейни добри стопани", заявяват още от "Демократична България".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Аврен 16 Аврен преди 1 месец Профил на трол?
  Демократична България обслужват корпоративните интереси на олигарха Иво Прокопиев и това ще си проличи още по-ясно в най-кратки срокове.
 • Стоян 15 Стоян преди 1 месец Профил на трол?
  При положение, че Тома Белев е все още в техните редици, от ДБ следва само да си мълчаъ виновно.
 • Елена 14 Елена преди 1 месец Профил на трол?
  Тези от ДБ много насериозно са се взели!!! София не заслужава такива като тях - интересчии!
 • Фарел 13 Фарел преди 1 месец Профил на трол?
  И на столицата, както и на държавата едно им идва вповече, а именно червени идеи и колко и да отричат Демократична България предлагат точно такива - не, благодаря, ходете си
 • диагнозата на д-р Михайлов-личния психиатър на МУТАНТИТЕ от Драгалевската лаборатория. 12 диагнозата на д-р Михайлов-личния психиатър на МУТАНТИТЕ от Драгалевската лаборатория. преди 1 месец Профил на трол?
  Да се хвалиш за нещо ,което още не си направил не е ли скрита форма на ДЕБИЛИЗЪМ??!!
 • Анонимен 12.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не. Дебилизъм е да мислиш, че една обществена работа може да се свърши, без преди това да се изложи програма за осъществяване на тази работа. Но ти това май няма да го разбереш.
  : 1 !
 • 30 години София е синя!!!! 12.2 30 години София е синя!!!! преди 1 месец Профил на трол?
  Упсььь....30 години не им ли стигнаха да изложат програмата си????Я моля ти се оди да се изсекнеш и после ела пак да си бълбукаме!!!!
  : 3 !
 • скромен тираджия 12.3 скромен тираджия преди 1 месец Профил на трол?
  Скромността краси човека.Тия от ДБ кат гледам не са много скромни-следователно не са ѝ красиви/за умни да не споменавам ,че още ми се мержелее пред очите оная с вибраторите и мухльото с раничката дето щял да "оправи"София...та той милия не може да "оправи" приятелката си и тя горкичката по неволя подходила творчески и иновативно с розови вибраторчета/.
  : 5 !
 • За паметника на Съветската армия разбрахме...а сега да уточним още едно ТЮТЮ-ТЮТЮ въпросче...: 12.4 За паметника на Съветската армия разбрахме...а сега да уточним още едно ТЮТЮ-ТЮТЮ въпросче...: преди 1 месец Профил на трол?
  до 12.1...Аааа...така нЕЕма да се разберем!А заащо не са заложили в програмата си задължително увеличаване на броя на ГЕЙ ПАРАДИТЕ в София????Излагаме се!После чИчЕ Сорос и компания ще ни дърпат ушетата..!!!
  : 4 !
 • Анонимен 12.5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Председателят на "Атака" Волен Сидеров днес положи клетва като общински съветник и обяви, че ще търси смели хора в новия Столичен общински съвет, за да спрат гей парадите.
  : 1 !
 • майтап Уили 12.6 майтап Уили преди 1 месец Профил на трол?
  На мястото на Лалов и Бонев бих се притеснил от това обещание на Волен Сидеров да "застане зад тях категорично".
  : 1 !
 • Фен на ДСБ до Драганова 11 Фен на ДСБ до Драганова преди 1 месец Профил на трол?
  Не, Марги, никой от нас няма намерение да иска оставка на нашите лидери, колкото и много това да се иска на кукловодите от русофилско-мафиотската олигархия.
 • антифен на ДСБ 11.1 антифен на ДСБ преди 1 месец Профил на трол?
  Ооооставкааа...!!!!Не се заблуждавайтеее...!!!!
  : 4 !
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Критиките срещу едва положилите клетва общински съветници от ДБ са несправедливи и необосновани, прекалено подранили. Но отделно от това са и толкова невероятно долнопробни и просташки, че предизвикват обратен ефект.
 • български избирател:ДА БЕ ДААА...ние ядем доматите с колците!!! 10.1 български избирател:ДА БЕ ДААА...ние ядем доматите с колците!!! преди 1 месец Профил на трол?
  Умре цигангата дето ни хвалеше...ПТУ...пту...да не им е УРОКИ!!!
  : 5 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  МНОГО ИНТЕРЕСНО, ДБ е нова коалиция и за пръв път се явява на избори за общински съвет в София. И веднага печели 12 места, които са 20% от всичките и почти толкова, колкото има БСП - 120 годишна партия, дето 45 години е промивала мозъците на хората, че комунистите уж се грижели за народа. И бабите и лумпените още гласуват за тях.
 • Упсььь....НИВНИЦИ...БАЛЪЦИ...еврогейски МУХльовци!!!! 9.1 Упсььь....НИВНИЦИ...БАЛЪЦИ...еврогейски МУХльовци!!!! преди 1 месец Профил на трол?
  Новите ПРЕБОЯДИСАНИ лица“????ГМО мутирали в Драгалевската лаборатория....
  : 8 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  МНОГО ИНТЕРЕСНО, ДБ е нова коалиция и за пръв път се явява на избори за общински съвет в София. И веднага печели 12 места, които са 20% от всичките и почти толкова, колкото има БСП - 120 годишна партия, дето 45 години е промивала мозъците на хората, че комунистите уж се грижели за народа. И бабите и лумпените още гласуват за тях.
 • А стига бе....ти нещо се бъзикаш...? 8.1 А стига бе....ти нещо се бъзикаш...? преди 1 месец Профил на трол?
  Новите ПРЕБОЯДИСАНИ лица“????ГМО мутирали в Драгалевската лаборатория....
  : 6 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Хората от ДБ, които попаднаха в СОС, са много свестни и способни, с добро име.Особено одобрявам Методи Лалов, Иво Божков, Любомир Георгиев, Марта. Нямам съмнение, че СОС ще работи добре, щом те са там.
 • Капитан Америка-ець ДЕЕЕ...А ПО СКРОМНО... 7.1 Капитан Америка-ець ДЕЕЕ...А ПО СКРОМНО... преди 1 месец Профил на трол?
  Въхььь...тия изброените от теб СУПЕР ГЕРОИ да не са от нЕЕЕкой комикс на краварите???Сигурен съм ,че СОС ще работи добре и без тях!!!НЯМА НЕЗАМЕНИМИ ХОРА НА ТОЯ СВЯТ!!!
  : 10 !
Нагоре