Фандъкова заяви готовност за промяна и обеща решения в полза на хората на София

2984
Фандъкова заяви готовност за промяна и обеща решения в полза на хората на София
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, общинските съветници в новия столичен общински съвет, новите районни кметове и кметове на кметства положиха клетва на тържествена церемония в Столична община. Първи поздравления те получиха от областния управител на София Илиян Тодоров и им пожела да не отстъпват до края на мандата си от това да работят в полза на София и нейните граждани, да отстояват принципите, моралните ценности и устои на обществото, да не забравят своите избиратели и своите партии, но и да помнят, че са длъжни на столицата и на хората. "Нека те да ви водят, следвайте техните желания и нужди, осланяйте се на диалога с тях, не забравяйте никога, че вие само изпълнявате тяхната воля", каза им още той.

Непосредствено след като положи клетва Йорданка Фандъкова посочи като първа отговорност тази към хората на София, независимо за кого са гласували.  "Нашата партийната принадлежност отстъпва крачка назад, защото решенията, които ще вземаме са решения за града. Изграждането на общност става с приемането на общи цели, с пътя заедно, с общите каузи", добави тя и предупреди, че делението дава слава, но не ни води наникъде.

"Минахме през тежка кампания, в която се казаха истини и лъжи, едно ни обединяваше – желанието за промяна. Промяната за София е в развитието и реалната работа, защото промяната не е лозунг, а посока и цел", каза още тя. По думите й промяната не е в позата, не е в обещанието, а в решението. "Именно решения са това, което очакват софиянци от нас", категорична е Фандъкова. Тя увери, че вратата й ще бъде отворена за разговори, идеи, решения и се зарече: "Няма да приема популизъм и опити да се решават партийни задачи. Бъдещето на този град е по-важно от рейтинга на която и да е партия, на която и да е персона. Важни са решенията, останалото е суета, в която не била да си позволяваме да се препъваме".

Фандъкова заяви, че до месец ще предложи нова струкура и нови ресори - строителство, дигитализация и инвестиции, транспорт, които по думвите й са големите мотори на промяната на София и това е начина да бъде увеличена скоростта на развитие.  Столичният кмет заяви още, че ще гарантира проектите на София. "София няма време за губене, партийни боричкания и хаотични движения", подчерта тя и добави, че ще гарантира открит диалог да проектите за града и в работата с Общинския съвет.

"Пожелавам след 4 години всеки от нас да се гордее с това, което е направил, мислейки за града отвъд тези четири години", заяви още Фандъкова на новите общински съветници и районни кметове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Обратно изкупуване на терени в Южния парк: Повече светлина върху картината

Модерно осветление планират за 14 столични района

Терзиев отвърна на ГЕРБ за имотите в Южния парк: Предложенията са на районните кметове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com