Френската гимназия: Не желаем да принуждаваме родителите да са клиенти на определена банка

5375
Френската гимназия: Не желаем да принуждаваме родителите да са клиенти на определена банка

Новият пропусквателен режим във Френската гимназия в София предизвика реакция от ръководството на учебното заведение. Става въпрос за следното – от 15 септември тази година учениците на гимназията ще влизат на нейна територия при специален пропусквателен режим. Можеш да влезеш или с магнитна карта, за която плащаш еднократно 2 лева, или с безплатно – с дебитна карта DebitMasterCardPayPass на Първа инвестиционна банка (ПИБ).

По този повод на официалния сайт на Френската гимназия се появи съобщение, според което "желанието на ръководството на 9 ФЕГ не е да задължава родителите да бъдат клиенти на определена банка, а да им предостави допълнителна възможност". Ръководството обяснява и, че дебитните карти "се издават от Fibank безплатно и са освободени от такса плащане на ПОС, такса плащане в интернет и такса теглене от банкомат в цялата страна. Не е задължително картата да се ползва като дебитна, тя може да служи само за вход". Няма обаче и една думичка обяснение защо влизаш безплатно, ако имаш дебитна карта, а ако нямаш трябва да дадеш 2 лева за магнитна!

Френската гимназия с нов режим за учениците си - влизат безплатно само с дебитна карта

Едно от най-елитните столични училища - 9-та френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин", въвежда специален пропускателен режим от 1...

Публикуваме пълното съобщение без редакторска намеса:

Във връзка с въвеждане на контролиран пропускателен режим в 9 ФЕГ, искаме да уточним, че новият режим се въвежда от ръководството на училището по множество препоръки на институции и идеи на родителите. Това е необходимо с цел повишаване на сигурността и осигуряването на максимална безопасност за учениците в гимназията.

Контролно-пропускателният режим в 9 ФЕГ ще бъде въведен от 15.09.2016 г. и ще се осъществява чрез персонални магнитни карти за достъп. Стойността на такава карта е в размер на 2 лв., която се заплаща еднократно за целия период на обучение.

Допълнителна възможност, която се предлага на учениците от 9 ФЕГ е безплатното издаване на дебитна карта от Fibank, която може да служи и като карта за достъп.

ПИБ взе официално "Кремиковци"

Първа инвестиционна банка придоби официално активите на бившия комбинат "Кремиковци", става ясно от съобщение на банката. Това е станал...

Това е възможно, благодарение на използваната от Fibank технология за защита на издаваните от банката карти Debit MasterCard PayPass. Технологията позволява персонализиране на картодържателите. По този начин учениците на 9 ФЕГ, само по желание на родителите им, имат възможност да използват допълнителната дебитна карта и като карта за достъп.

Тези карти се издават от Fibank безплатно и са освободени от такса плащане на ПОС, такса плащане в интернет и такса теглене от банкомат в цялата страна. Не е задължително картата да се ползва като дебитна, тя може да служи само за вход.

Желанието на ръководството на 9 ФЕГ не е да задължава родителите да бъдат клиенти на определена банка, а да им предостави допълнителна възможност.

Досега Министерството на образованието и ПИБ все още не са излезли с официални позиции. Лидерът на ДСБ Радан Кънев вече се закани, че ще отнесе случая до образователния министър Меглена Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com