Георги Георгиев: Бюджетът на София за 2021 е резултат от добре свършена работа

1980
Георги Георгиев: Бюджетът на София за 2021 е резултат от добре свършена работа
Снимка: СОС

По-големият бюджет, който Столична община залага за 2021-а година е резултатът от добре свършена работа през изминалата година. От една страна се дължи на повече привлечени пари от държавата, от друга на защитените европейски проекти, по които има осигурено финансиране. Освен това очакваме и ръст на приходите по отношение на сделките с недвижими имоти, както и от такса смет за новите апартаменти и офиси, които се строят. Категорично обаче няма да се увеличават размерите на местните данъци и такси за столичани през 2021–а година. Това каза пред BulgariaOnAir общинският съветник от ГЕРБ и председател на комисията по финанси на СОС Георги Георгиев.

„140 млн. лева са предвидени за основния стратегически приоритет - изграждането на нова инфраструктура. Целим завършването на втория и третия градски ринг, чрез които ще се облекчи значително трафика в столицата. Прогнозата е с 1/3 да намалее трафикът, който минава през центъра на града. Предвиждат се повече пари за ремонти в кварталите - 50 млн. лева, от които 10 млн. лева ще бъдат пряко на разположение на районните кметове.

Георги Георгиев, председател на комисията по финанси в СОС: Кризата налага промяна на бюджета

При драстичен спад в приходите заради COVID 19, трябва да вземем адекватни мерки за финансовото здраве на общината. Toва заяви днес пр...

Осигуряването на места за всички деца в яслите и детските градини е неотложен приоритет. В края на миналата година кметът на СО Йорданка Фандъкова подготви и СОС прие програма за справяне с недостига на места в детските градини и ясли до 3 години. През тази година ще се инвестират 66 млн. лева за изграждане и разширяване на 45 сгради. 1,6 млн. лева са отделени за проектиране на 16 нови сгради за детски градини, които да включим в строителната програма догодина.“

По отношение на критиките на опозицията към бюджета Георгиев коментира, че най-често се предлага да се дадат повече пари за всичко, но не се казва откъде ще дойдат тези пари. „Бюджетът е баланс между приходи и разходи. И тъй като тези предложения нямат такъв анализ, няма как да бъдат подкрепени от нас. Но когато възприемаме техни предложения или забележки, така или иначе опозицията гласува против бюджета.“ Всеки разумен съвет и критично мнение ще бъде разгледано при обсъждането на бюджета, посочи още председателят на комисията по финанси на СОС.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Спират парното в София

Тестват сирените в София на 1 април

Община Самоков получи финансиране на проект за подмяна на водопроводната мрежа

Започна изкърпването на улиците в Самоков

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София