X
 
 

ГЕРБ възрази на "Демократична България" за твърденията за автобусните линии в Северна София

1954 3
photo of ГЕРБ възрази на "Демократична България" за твърденията за автобусните линии в Северна София
Снимка: Pixabay
В изнесените данни на "Демократична България" (ДБ) за договора между Столична община и "МТК Гроуп" няма нито един факт, който да е верен, заявяват от ГЕРБ.

Припомняме, че на нарочна пресконференция по-рано днес от политическото обединение заявиха, че Столична община не разполага с никакви изчисления и разчита изцяло на честната дума на общински съветник по концесионна сделка. Това става ясно след отговор,поискан по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), от "Демократична България". Става въпрос за въпросната концесия на автобусните линии от „МТК Гроуп“ в Северна София, одобрена през предходния мандат на Фандъкова с гласовете на ГЕРБ, ВМРО и "Атака".

СОС даде 140 млн. лв. за транспорт на фирма без лиценз за превозвач

141 млн. лв. ще даде Столичната община на частен превозвач, за да обслужва 16 линии на градския транспорт за 8 години. Това реши С...

Според нея, концесионерът трябва да обслужва 16, предимно крайградски автобусни линии на цена от 3 лв на километър и годишен пробег от 5 579 000 км.

"62 нови нископодови газови автобуси се движат по 15 линии на градския транспорт, така както е по договора между Общината и транспортния оператор", коментират от ГЕРБ. "Липсата на експертност по темата вероятно е причината да се твърди, че има концесии по линиите. Става дума за конкурсна процедура, която е публична и всички документи и етапи по нея са напълно прозрачни. Цената, която се заплаща по договор на частния оператор за километър пробег, е по-ниска от тази на „Столичен автотранспорт". Конкурсът позволи да бъдат обновени автобусите, които бяха на средна възраст над 25 години и обслужваха северните територии на града. Всички пътници по тези линии сега виждат, че автобусите са нови.

Използването на автобус, който не отговаря на критериите, дори като резервен, се санкционира веднага. Това е неоспорим факт! В резултат на мащабна програма за модернизация на градския транспорт средната възраст на автобусите, които обслужват линиите на градския транспорт, е 6 години. Вече 90% от автопарка отговарят на най-високи екологични стандарти", поясняват още от партията на премиера Бойко Борисов. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Мина 3 Мина преди 1 месец Профил на трол?
    Долни лъжци излизат представителите на ДБ, така не се печелят избори и доверие
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Никой няма да им повярва на тези лъжци от ДБ, цялата им предизборна кампания е направена само от лъжи, така избори не се печелят.
  • Христов 1 Христов преди 1 месец Профил на трол?
    От „Демократична България“ отново се изказват неподготвени по тема, която явно не разбират. По този начин само се излагат пред хората. Поне да си бяха мълчали, като не я разбират и заблуждават жителите на София!