"Гражданите за подобряване на транспортното обслужване" ще протестират на главен път Е-79

2288
"Гражданите за подобряване на транспортното обслужване" ще протестират на главен път Е-79

На 23 октомври от 16:30 часа до 21:30 часа на главен път Е-79 в района на караулката преди отбивката за с. Владая ще се проведе протест „Гражданите за подобряване на транспортното обслужване” и срещу липсата на чуваемост от страна на Общинска администрация в Столична община.

Това е първата демонстрация на несъгласие с безпрецедентната незаинтересованост, арогантност и нехайство на изброените по-горе лица и организации, но в никакъв случай не и последната, заявяват организаторите на протеста.

"Преди да предприемем организирането на „културни мероприятия“ на пътя през „Владайското дефиле“, АМ "Люлин" и АМ "Струма", всички смятахме, че първо трябва да опитаме с официалните инструменти, предоставени ни от закона. В тази връзка на 14 септември 2016 г. Инициативният комитет и Кметът на с.Владая, подкрепени от жители на засегнатите населени места, внесохме събраните над 2300 подписа по Закона за участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, заедно с мотивационни и подкрепящи инициативата писма в деловодството на Столична Община на ул. Московска 33. с вх. № СОА16-TP94-6199.", пишат в съобщението си протестиращите.

Ето какви са основните искания на обществеността, представени в подписката, както и резултатите от нея.

Откриха изгубилия се във Владая румънец

Открит е 22-годишният румънски гражданин, който се изгуби в района на Владая. В момента той се намира на хижа „Боерица”. ...

Незабавна смяна на автобусите за обществено ползване, обслужващи жителите на с.Владая и кв.Княжево, с по-ефективни и съобразени с европейските стандарти, и норми, и оборудвани с велобагажници, както и сгъстен транспортен график.

Г-н Евгени Крусев бе обещал на хората: "Ще възложа на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) да направи постоянно наблюдение по линията и ако се налага увеличение с още коли да се направи такова допълнително. Паралелно с идването на новите автобуси за градския транспорт в столицата колите, които обслужват 59-та линия също ще бъдат подменени с изцяло ниско подови автобуси".

Според жителите на Княжево, Владая и Мърчаево те не са в състояние да се зарадват на старите нови автобуси, които общината, така и така няма какво да прави след като пусна нови автобуси по линиите на градски транспорт.

"Относно графика получихме посредствено замерване на пътникопотока извършвано без ясна методология и в произволни дни и часове от деня с обяснението, че това било извадкова методика. Резултатите ще бъдат неточни, непълни и подвеждащи за определяне на пътникопотока и нуждите от подобряване на транспортното обслужване. Ние не приемаме тези замервания като коректни и меродавни", заявяват организаторите на протеста.

Друго искане е възстановяване на автобусна линия А58 до 15 септември 2016 г. и удължаване на линиите на А58 и А59 по ул.Княжевска до метростанция Горна Баня в срок до пускане в експлоатация на метростанция „Горна Баня“ през 2019 г.

През Владая се откриват две ленти за излизащите от София

Със започването на тридневната почивка заради Гергьовден се очаква натоварен трафик по пътищата. За улеснение през Владая и повишаване ...

Обещанието за изграждане на велоалея от бул. Петко Напетов (ст. Горнобански път) до с.Владая също не е спазено.

Опитите ни за разбирателство с представителите на ЦГМ претърпяха провал. След като до момента опитахме да установим диалог с всякакви законови средства, се налага да прибегнем към протестни действия, допълват организаторите.

Главните причини са, че при отчитането на пътникопотока, всъщност не се броят автобусите, които сутрин пристигат в Княжево преди 7:45 часа, както и тези, които тръгват от Княжево след 18:30 вечерта. Тези возила са най-претъпкани!

Също така, от СОС не взеха решение в законовия срок по предложенията ни, внесени в Столична община, придружени с подписка от над 2300 подписа, което е в нарушение на чл. 52. (2).от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление (обн. ДВ. бр.44 от 12 юни 2009 г. изм. и доп. ДВ. бр.56 от 24 юли 2015 г.), се казва още в писмото.

Организаторите на протеста декларират, че зад предстоящия протест не стои нито една политическа партия и че в него не бива да се търси преднамерена връзка с предстоящите избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Нова детска градина в "Малинова долина" отвори врати (СНИМКИ)

СПТО: Проверката на РИОСВ не откри нарушения, благодарим на ГЕРБ за загрижеността

Тежка катастрофа в София, пострадал е моторист

Промяна в движението на 4 от най-важните трамваи в София

"Засади бъдеще!": Училищата в "Люлин" с уникална възможност да оставят следа след себе си

Община Костинброд с престижна награда и място в УС на Асоциацията на българските градове и региони (СНИМКИ)

Ученици от Самоков се включиха в залесяване на парк "Ридо"

Пускат нова експресна автобусна линия в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София