Иновативната комуникационна платформа на София ще бъде поддържана безплатно

2096
Иновативната комуникационна платформа на София ще бъде поддържана безплатно
Снимка: iStock/Guliver

Със свое писмо до председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, управителят на фирмата създател и собственик на URBO Андрей Лилов заявява готовността си да поддържа безплатно новата интернет платформа на Столична община до края на 2020 г. Повече от година URBO е партньор на Столична община в развитието на проекта за новата интернет платформа на града ни www.youaresofia.bg. Към момента тя е напълно завършена спрямо предмета на договора – изградена е изцяло административната и информационната част по индивидуална визуализация, одобрена и съгласувана с възложителя, спазена е предварително изградената стратегия/структура като функционалности, така че да отговаря максимално на нуждите на проекта.

Съобразени са всички важни основни елементи от потребителското преживяване, изградена е лесна за работа система за управление на съдържанието на уебсайта, както и двустранно интерактивна комуникация с национална платформа URBO. ЮПАСС ООД е предоставила безвъзмездно за период от 2 години правото за ползване на всички функционалности на платформата си на Столична община. Така общината придобива възможност за управление на събития от всякакъв тип (вкл. концерти, театрални постановки, фестивали, конференции и други), както и менажирането на исторически, туристически и културни обекти и продажбата на входове и билети в реално време, пакетиране на оферти и управление на карти от типа CITYPASS.

Фандъкова: Автобусите за Витоша тръгват на 1 юни

От 1 юни се възстановява транспортното обслужване на Витоша. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в своя профил във Facebook: ...

В този период Столична община получава право на ползване и на всички новоразработени функционалности и подобрения, извършвани в платформата URBO. „Към момента на пазара няма софтуер с подобни възможности и обхват дори извън България. В този смисъл твърдим, че продължавайки нашето партньорство, София има възможност да се превърне в един от най-иновативните градове в Европа, да предостави на своите граждани и гости не само актуална информация за всичко случващо се в града, но и да им даде възможност да купуват в реално време дигитални билети и входове за атракции и културно-исторически обекти“ се казва в писмото. Сега екипът на URBO поема ангажимент и за безплатна поддръжка на www.youaresofia.bg до края на годината.

Платформата ще бъде официално представена скоро и ще е достъпна за всички, съобщиха от екипа й. Основната цел на www.youaresofia.bg е всеки жител, гост или чуждестранен турист в София да има достъпна информация за всичко свързано с града ни. Платформата е двуезична – на български и английски. Тя е  интерактивна и дава възможност за лесна и безплатна регистрация, както на събития, културни и туристически обекти, така и на заведения, паркинги и споделени пространства. В специален раздел „Участвай“ всеки ще може да сподели свое мнение, идея, да се включи в обществени обсъждания или да подаде сигнал към структурите на Столична община.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Обратно изкупуване на терени в Южния парк: Повече светлина върху картината

Модерно осветление планират за 14 столични района

Терзиев отвърна на ГЕРБ за имотите в Южния парк: Предложенията са на районните кметове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com