Марш за европейско правосъдие в София

6334
Марш за европейско правосъдие в София
Снимка: Actualno.com/Ивайло Анев

Със скандирания „Реформи” и „Няма да мълчим” участниците в марша за европейско правосъдие, започнал от Народното събрание и приключил пред Съдебната палата, огласиха центъра на столицата.

По време на протеста, демонстрантите поставиха и няколко искания, а именно - пълно и обективно разследване с конкретни срокове и отговорници на скандала „ЦУМгейт”. Те настояха за поставяне на този въпрос и в дневния ред на Консултативния съвет по национална сигурност при президента на 30 май, предаде БГНЕС.

Поредна атака срещу Лозан Панов. Този път с плакати (СНИМКИ)

В деня, за който е обявен граждански марш за правосъдие, около Съдебната палата се появиха плакати с председателя на Върховния касацион...

Демонстрантите поискаха гарантиране от всички държавни институции на честни и неопорочени избори за членове на новия Висш съдебен съвет и поемане на гаранции за бъдещи конституционни и законодателни промени за намаляване на политическата (парламентарната квота) във ВСС, намаляване мандата на главния прокурор и въвеждане на длъжността на независим прокурор за борба с корупцията по високите етажи на властта.

В призива към хората да се присъединят към Гражданския марш за европейско правосъдие се посочва, че на днешната дата е взривен в колата си до Палермо един от най-смелите борци срещу мафията в Италия – независимият прокурор Джовани Фалконе, станал символ на тази борба в световен мащаб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com