Началникът на гара "Илиянци" разказа за взетите проби от РЗИ заради COVID-19

4103
Началникът на гара "Илиянци" разказа за взетите проби от РЗИ заради COVID-19
Снимка: iStock/Guliver

Ето какво се случи и в последните дни: след като на 2 април (четвъртък) столичната РЗИ взе голямо количество проби (официално обявени са 40 бр.) на следващия ден - петък - дойдоха същите инспектори, взеха още няколко проби и започнаха да издават предписания за карантина, за срок от 14 дни. Второто предписание за карантина ми беше издадено на мен и така се наложи да предам дежурството си в 12:11 ч. на второто ми лице ръководител движение, което да стане първо и единствено до края на дежурството.

Това пише в своя позиция във Facebook началникът на гара "Илиянци" Цветан Александров във връзка със създалата се ситуация около с тестването на служителите на гарата, след като 64-годишна служителка на БДЖ почина в резултат на усложнения заради COVID-19. (Припомнете си хронологията на събитията в този материал.)

Готови ли са пробите за COVID-19 на гара "Илиянци" след смъртен случай на работеща там?

След като на 2 април стана ясно, че служителите на гара "Илиянци" ще бъдат тествани за COVID-19, все още няма информация за резултатите...

"Издадоха общо около 20 бр. предписания за карантина, съответно затвориха за това време дейността на търговската служба на БДЖ в гарата, тъй като на всички служители в нея, като контактни лица им издадоха карантинни предписания. От служителите, за които аз отговарям, карантинираха няколко ръководители движение, които и без това са в домашен отпуск. Случайно съвпадна така... Сякаш в предварително разбирателство между някои, все едно за отстрел на два заека с 1 куршум - РЗИ да отчете работа, а на нас графикът ни да не понася сътресения. Май-май най-важното нещо в НКЖИ е работният график", счита Александров.

"Междувременно останалата част служители на НКЖИ и БДЖ (които на 2 април не бяха дали проби), работещи в гарата, бяха изпратени за взимане на проби в столичната РЗИ, което по мои сметки прави число от поне 60 души, общо за двата дни.

Неофициално от петък се огласява информация помежду йерархичните нива и колеги, че все пак има 2 положителни проби, на някои от служителите на БДЖ, работещи в гарата. Това обаче не е потвърдено официално и с имена от никой от БДЖ или някоя заета с темата институция.

Тъй като за резултатът ми до днес (5 април, когато е публикуван постът - бел. ред.) никой не ме потърси, а и 2 дни с колеги говорим по телефоните и се питаме един друг, днес звъннах в РЗИ и ми казаха, че задължително се уведомяват по телефона и от полицаи на адрес само положителните резултати. За да сме спокойни и сигурни, утре ще заработи приложение за телефон, в което срещу въвеждане на ЕГН излиза резултат от пробата. Казаха ми, че се издава и документ за резултата.

Жп експерт обвини НКЖИ за гара "Илиянци" и, че не се грижи за железничарите

"Добре знам как работи системата и независимо, че на Цветан Александров (бел. ред. - началникът на гара "Илиянци") му забраниха да гово...

От всичките изминали събития през последния месец, изводите оставям отново на всеки. За да няма навеждане на мисли от моя страна или подвеждане на някого.

Най-важното е, ако има някой болен или на когото да се появят симптоми на коронавирус близките дни, чрез карантината да се пресече разпространението помежду ни! И да се срещнем отново всички на работа след 2 седмици, живи и здрави!

Благодаря на всички предложения за пазаруване на продукти от първа необходимост! Справяме се с пухения Калин. Даже май ми се радва повече тия дни", завършва коментарът на началникът на гарата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София