Общински съветник на ВМРО обвини "Демократична България" в лъжа заради софийски автобуси

1680
Общински съветник на ВМРО обвини "Демократична България" в лъжа заради софийски автобуси
Снимка: БГНЕС

Поредна лъжа от фабриката за фалшиви новини – така столичният общински съветник Карлос Контрера описа твърдението на "Демократична България" (ДБ), че е дала неизгодно редица автобусни линии в Северна София и на всичкото отгоре има нарушение на договора, тъй като част от ползваните от превозвача автобуси били по-стари, отколкото трябвало по договор.

Като първо невярно твърдение, общинският съветник посочва описанието на договора – ДБ казват, че е концесия, а не било вярно – в столицата концесия за транспорт няма, казва той.

СОС даде 140 млн. лв. за транспорт на фирма без лиценз за превозвач

141 млн. лв. ще даде Столичната община на частен превозвач, за да обслужва 16 линии на градския транспорт за 8 години. Това реши С...

Според Контрера, действително имало по-стари автобуси (от ДБ казват, че са 7 на брой, общинският съветник не уточнява броя), но те били използвани когато имало случаи на аварираи "титуляри". "Истината е, че в случай на аварирали коли изборът е или хората да седят по спирките, или да бъдат извозени. Всеки нормален човек, освен хората на ген. Атанасов и Бойкикев (бел. ред. - председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов и председателят на "Да, България“ и бивш правосъден министър Христо Иванов), би ги извозил. Ползва се една извънредна ситуация, за да се създават скандали", обяви Контрера, който всъщност е един от инициаторите на сключването на договора за въпросните автобусни линии и не го отрича.

Контрера е категоричен, че изчисленията на ДБ как Столична община плаща по-скъпо, отколкото трябва, са грешни: „За сведение на техните експерти – разходите на един автобус и неговото обслужване не се равняват на частен дизелов автомобил. Те казват, че маслото на един автобус се сменяло на 50 000 км., а то се сменя на 15 000 км., защото това са автобуси на метан, които се движат по 20 ч. на денонощие. Те казват – на година на един автобус са нужни 6 броя гуми за обслужване, а фактите са, че средно на месец поради лоши пътища и аварии се пукат и бракуват по 10 гуми. Това са само два примера, че „Демократична България“ си служи с неистини и манипулации, за да създава скандали и да маскари своите политически опоненти с неверни твърдения“.

Общинският съветник казва и, че е защитил доклада за сключване на договора, като е работил цената да падне от 3,60 лева на 3 лева, превозвачът (МТК „Гроуп“) вкарал за своя сметка 60 газови автобуса, а инвестицията от 30 млн. лева си е за негова сметка и риск. „Данните на Центъра за градска мобилност показват, че пътникопотокът се е увеличил. Хората са доволни“, твърди Контрера.

Каква е предисторията на договора - научете в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Спират парното в София

Тестват сирените в София на 1 април

Община Самоков получи финансиране на проект за подмяна на водопроводната мрежа

Започна изкърпването на улиците в Самоков

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София