Обвиняемият за двойното убийство в Ботевград остава в ареста

3023
Обвиняемият за двойното убийство в Ботевград остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Софийският окръжен съд остави в ареста Владимир Пелов, обвинен за двойното убийство от 25 март в Ботевград, предаде БГНЕС.

Владимир е обвинен в умишленото убийство на двама мъже – 35-годишния Цветан и 31-годишния му брат Марко Петрови.

И извършителят, и жертвите не са с чисто съдебно минало. Владимир е бил осъждан за тежко умишлено престъпление, а именно грабеж, придружен с убийство. Двамата братя също са криминално проявени и осъждани.

"Аз съм най-удобният обвиняем. Аз не доноснича и не плащам на полицаи", каза Владимир Пелов, след като съдът реши да го остави за постоянно в ареста.

Пред съда Пелов разказа, че месец преди задържането му в града са се разпространявали анонимни листовки, в които е замесено неговото име. „Тия листовки са анонимни, все едно аз да напиша една анонимка и да я хвърля срещу някой… Това не е случайно, това може да е някаква подготовка. Не искам да съм някакъв параноик, но след тая листовка, започнаха да ме проверяват по три пъти на ден – сутрин, обед, вечер. И това престъпление искат да ми кажат, че съм го направил в момент, в който съм проверяван, в момент, в който в целия град са разхвърляни листовки и ми се вижда лицето навсякъде“, заяви той.

Пелов е категоричен, че не познава двамата братя Петрови. „Не ги познавам, никога не съм ги виждал през живота си. Аз съм бил 13 години в затвора и 4 сега в ареста – откъде да ги познавам, те са 30 – 33-годишни – гледам сега във вестника. Аз когато съм бил навънка, те са били на 15 години", каза обвиненият за убийството на братята.

По време на заседанието стана ясно, че от ръцете му са взети натривки и изследването установило, че има наличие на барутни частици. Пелов обяснява това, че за него те са привнесени. „Но може да са от баретите, които ме влачиха, може да са от колите в полицията, може да са от всичко. Аз не съм идиот - барутни частици не е невъзможно да се привнесат“, каза той.

Сигналът за смъртоносно простреляни двама мъже в Ботевград е получен на тел. 112 в петък - 25 март към 20.10 часа. Владимир Пелов е категоричен, че в петък вечерта си е бил вкъщи, защото е под домашен арест.

Прокуратурата беше доволна от решението на съда. „Направеното искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” беше уважено. Авторството на деянието на този момент обоснова наличието на обосновано предположение за извършено престъпление, за което е повдигнато обвинение на Пелов. Авторството се доказва от назначената и приложена по делото физикохимична експертиза, от която се установява, че по ръцете, по суитчара и по главата на обвиняемия са били налице барутни частици“, каза прокурорът по делото Искра Билярска. Самият Пелов е отказал да подпише постановлението за привличане като обвиняем и то е подписано в присъствието на двама свидетели

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com