Партия МИР иска оставката на Фандъкова

2146
Партия МИР иска оставката на Фандъкова
Снимка: ПП "МИР"

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) поиска кметът на София Йорданка Фандъкова незабавно да подаде оставка.

Това се казва в позицията на партията, разпространена до медиите. Мотивите за поисканата от партия МИР оставка на Фандъкова са заради престъпна небрежност, заради която през февруари месец на светофара пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски" на бул. "Иван Гешов" от токов удар загина 16-годишно момче.

Симеон Славчев благодари на Асен Василев за коректността

Ето какво написа лидерът на ПП МИР Симеон Славчев във фейсбук: "Благодаря за коректността на Асен Василев, който днес каза, че в Бълга...

От партия МИР припомнят също така, че тази седмица от Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) София са връчили Констативен акт на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова за незаконно строителство на светофара пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Направената проверката потвърждава, че в Столичната община няма одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" на бул. "Акад. Иван Гешов" в участъка между бул. "България" и ул. "Св. Георги Софийски". Шахтата, върху която е стъпил 16-годишният Людмил, се експлоатира от общинска дирекция "Управление и анализ на трафика" към Столичната община. В тази шахта се намират кабелите на светофара, кабелите на някаква телевизия, както и два кабела, захранващи близките павилиони.

Според партия МИР връченият на Йорданка Фандъкова Констативен акт е не само основание за започване на процедура по реда чл. 225, ал. 1 от ЗУТ, за премахване на незаконен строеж, но и доказателство за престъпна небрежност, която доведе до загубата на живот на 16-годишния Людмил.

„За 12 години управление Йорданка Фандъкова и управляващите от ГЕРБ не само не решиха нито един от сериозните проблеми на София и столичани, но и създадоха корупционни практики, които задълбочиха проблемите на столицата и за огромно съжаление доведоха до смъртта на 16-годишното дете на светофара пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски". И вместо да си прехвърлят топката институциите е крайно време Йорданка Фандъкова да поеме личната и политическата отговорност за престъпната небрежност, за корупцията и неспазване на законите в Столичната община, които са пряк виновник за смъртта на 16-годишния Людмил“, заяви председателят на партия МИР и бивш общински съветник в Столичния общински съвет Симеон Славчев.

Той подчерта, че се е борил четири години в своя мандат срещу тази корупция и модел на управление на Йорданка Фандъкова, срещу вредния за здравето на гражданите завод за изгаряне на твърди битови отпадъци в центъра на София, както и с всички несправедливости.

Симеон Славчев: Партия МИР е платформата на честните, почтените и моралните българи

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюлие) е платформата на честните, почтените и моралните българи и всеки, които иска и може да раб...

„Защо трябваше да загине дете, за да се види, че в Столичната община има сериозни проблеми и корупция, която буквално убива. Защо нито в този случай, нито в доказания случай с корупция в Софийска вода, за който още като общински съветник подадох сигнал в прокуратурата и има образувано досъдебно производство, кметът Йорданка Фандъкова не взе отношение и не пое личната и политическата си отговорност. Какво трябва да се случи още, за да разбере кметът на София, че по този начин с корупция, некомпетентност и закононарушения не може да се управлява столицата на България. Всички ние, в това число и Йорданка Фандъкова, имаме деца и не можем повече да позволим заради престъпната небрежност и корупцията в Столичната община ежедневно да рискуваме техния живот. Именно затова призовавам Йорданка Фандъкова незабавно да подаде оставка като кмет на София“, заяви още лидерът на партия МИР и бивш общински съветник Симеон Славчев.

Той беше категоричен, че ако Йорданка Фандъкова не подаде незабавно оставка, партия МИР ще организира мащабен граждански протест пред Столичната община и ще блокира ключови кръстовища в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София