По-практично, по-етично – "Адвокати за адвокатите" в изборите за ръководство на Софийска адвокатска колегия

14592
По-практично, по-етично – "Адвокати за адвокатите" в изборите за ръководство на Софийска адвокатска колегия
Снимка: Адвокати за адвокати/Facebook

През почивните дни (25 и 26 януари) ще се проведе Общо събрание на Софийска адвокатска колегия. Наред с разглеждане на текущи въпроси като бюджета на организацията, предстоят и избори за състава на ръководните ѝ органи – Адвокатския съвет, Дисциплинарния съд и Контролния съвет.

Платформа на "Адвокати за адвокатите" за развитие на Софийска адвокатска колегия

Визията на "Адвокати за адвокатите" е разделена в четири сегмента – Организирана адвокатура, Компетентна адвокатура, Етична адвокатура и Модерна адвокатура.

Сред предложенията за развитие на колегията личат иновативни идеи като например абсолютно всеки адвокат да покрие часовете за обучение с помощта на електронно записване в семинарите с отчитане на часовете обучение и издаване на електронни сертификати, обучения по юридически английски език за адвокати, създаване на електронна деловодна система и нов сайт на колегията, електронен портал за услуги като вписване на важни за юристите обстоятелства - временно преустановяване на дейност, заявления за допускане до изпит "електронно досие" на адвоката, въвеждане на система за атестиране на служителите и контрол на работното време и още много други – научете подробности от по-долните препратки.

Можете да се запознаете ТУК с визията за развитие на уменията на адвокатите.

Можете да се запознаете ТУК с предложенията за улесняване на бюрокрацията за адвокатите.

Можете да се запознаете ТУК с визията за етиката и дисциплинарната дейност.

Можете да научите ТУК повече за визията за по-добрата комуникация с адвокатите от колегията.

Кандидати

Кандидат за председател на Адвокатския съвет е г-н Стефан Марчев. Той практикува професията вече 25 години – още от 1995 година, когато като студент започва работа за трупане на стаж в адвокатско съдружие "Братоев, Конов, Спасов и Мичев". Адвокат в Софийска адвокатска колегия от 2001 г., съдружник в адвокатско съдружие „Гигова и партньори“ от края на 2001 г. до момента. Специализира в областта на търговското право, търговската несъстоятелност, дружественото право и изпълнителното производство.

Като част от Софийски адвокатски съвет (от 28 юни, 2017 година), г-н Марчев участва в изготвянето на програми за професионалните обучения, провеждани от Софийска адвокатска колегия, както и в изготвянето на научната програма за конференциите, организирани от Софийска адвокатска колегия в периода 2017 г. до момента. Повече за неговия принос за развитие на колегията и на професията научете ТУК! А с всички кандидати на "Адвокати за адвокатите" за Адвокатския съвет се запознайте ТУК!

Сред кандидатите за членове на Контролния съвет личат имена като това на адвокат Любомир Владикин, който е управляващ съдружник в "Адвокатско дружество Владикин, Славов и партньори" и е награден като адвокат на годината в инициативата "Национални награди за правосъдие 2017". С останалите кандидати за Контролния съвет се запознайте ТУК!

Кандидат за председател на Дисциплинарния съд е Трендафил Трендафилов. Той е завършил Юридическия факултет на СУ „Климент Охридски” още през 1985 година бил е районен съдия и Председател на Пети районен съд, град София. През 1992 г. е назначен за член съдия при Софийски градски съд. От 1994 г. е адвокат в Софийска адвокатска колегия. С останалите кандидати за Дисциплинарния съд можете да се запознаете ТУК!

За всичко за инициативите на "Адвокати за адвокатите" можете да се осведомите и във Facebook!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com