X
 
 

Потъпкват ли закона собственици на заведения по Витошка?

699 3
Потъпкват ли закона собственици на заведения по Витошка?
Снимка: БГНЕС
Нов спор за заведенията на булевард „Витоша”. Според неправителствената организация „Спаси София” много собственици на заведения потъпкват закона, като завземат повече място от пешеходната зона с тенти и маси, отколкото им се полага. Те обвиняват Столичната община в бездействие и искат оставки. Собствениците пък казват обратното - че са подложени на непрекъснати проверки и изискванията към тях стават все повече.

„Нарушенията са масови. Цари монополизиране на публичното пространство от множество конструкции и елементи, които са в ущърб. Конструкциите, декингите, разполагането на маси извън одобрената зона, обграждане на дървета, са сред проблемите. Архитект Здравко Здравков ни обясни, че се изработват методически указания за поставянето на такива обекти. Искаме промени в посока на по-добра регулация, по-добра среда за правене на бизнес и по-добри публични пространства, заяви Андрей Зографски от „Спаси София” пред Нова телевизия.

Участъкът между Св. Неделя и Съдебната палата вече е пешеходен

От днес (3 март) булевард „Витоша”, от улица „Алабин” до булевард „Стамболийски”, става пешеходна з...

„Считаме, че това е поредната манипулация на обществено мнение. От година нашата асоциация работи с арх. Здравков за промяна и регулиране на целия бизнес на бул. „Витоша”, а и в цяла София. Това, което твърдят от „Спаси София” масово не е вярно. Всичко разположено е в разрешение”, посочи председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„Столичният инспекторат е отговорен само за подвижните съоръжения, които се разполагат. Имаме нарушения и площите се уголемяват. Налагаме санкции и контрол. Актовете започват от 300 лв. и стигат до 2 500 лв. Ако някой от собствениците не иска да спазва закона и правилата има друга опция, според която се задържат временно маси и столове. Тази година на „Витошка” имахме шест такива случая”, обясни инж. Янислав Чулев от Столичния инспекторат.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 ден Профил на трол?
  @1 Защо рИвеш, да не би да си въобразяваш че прокуратура, съд или някаква държавна ИНстанция ще си мръдне пръста ! Това може само ... ако имаше държава .
 • Закони ли - това са смешки 1 Закони ли - това са смешки преди 2 дена Профил на трол?
  Изпълняват ли се законите в България ? Ако отидеш в А1 (Мтел) за телефон, те те принуждават да се подпишеш на някакъв стъклен пепелник (да им се подпишеш на празен лист) . Това било ИННОВАЦИЯ (мошеническото) изнудване ! Ами може да те насилят да се подпишеш, че ... им дължиш 1000 лева ... Това е НЕЗАКОННО, но те си го преместват от единия крачол в другия .
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 ден Профил на трол?
  Всяка държава си има мафия, само мафията в България си има държава, ръководена от Кръстник !
  : 0 !