Протест в защита на Иван Гавалюгов в Ботевград (СНИМКИ)

5888
Протест в защита на Иван Гавалюгов в Ботевград (СНИМКИ)
Снимка: ПП МИР

Ботевград не си дава кмета Иван Гавалюгов, с това послания хиляди излязоха на протест в града, съобщават от ПП МИР. 

Освен недоволните от решението на Административен съд-София област, с което се цели отстраняването на ботевградския кмет, в протеста се включиха председателя на ПП МИР Симеон Славчев, членове на ръководството на партията, симпатизанти и съмишленици и много граждани, които подкрепят Гавалюгов.

„Няма да отстъпим и няма да позволим на един местен феодал с патент на ГЕРБ, който вилнееше из община Ботевград до 2015г. да промени избора на ботевградчани, а ние избрахме Иван Гавалюгов”

С тези думи гражданин на града призова събралото се мнозинство да не се страхуват и да отвоюват правото на Иван Гавалюгов да изпълнява работата, за която е посочен и избран от ботевградчани.

От своя страна председателят на ПП МИР Симеон Славчев заяви пред протестиращите, че няма да отстъпи и няма да позволи статуквото да свали един законно избран кмет, който не се подвоуми да въведе нов стил в управлението на града и да се опълчи на олигархично-феодалния модел налаган с години от близките до ГЕРБ семейство Златеви.

Протест в защита на Иван Гавалюгов готвят от ПП МИР в Ботевград

Сагата с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов продължава. На 10 януари Административният съд - София област (АССО) е отменил решението на ...

„Вие, ботевградчани, избрахте да сте първия МИРен и свободен град в България, като не се уплашихте и посочихте за ваш избор Иван Гавалюгов.

И това няма да се промени, защото ние няма да спрем да защитаваме с всички законни средства Вашият избор” категоричен беше председателя на ПП МИР Симеон Славчев и добави, че ако се наложи ще блокират главни пътни артерии или ще преместят протеста под прозорците на Министерски съвет.

По-рано тази седмица Инициативния комитет организирал днешния протест в защита на Гавалюгов внесе в общината документ със следните искания:

1. Назначаване на незабавна проверка на истинността на подписите под жалбите на ПП ДИБО и ПП „Обединена социалдемокрация“ срещу решението на ОИК – Ботевград, с което отказва да прекрати предсрочно пълномощията на Иван Гавалюгов като кмет на Ботевград, и оповестяване на резултата от нея;

2. Отнемане на разрешителното на МВЕЦ „Бебреш“ за водоползване от язовир „Бебреш“;

Иван Гавалюгов: Златев хвърля в ефира странни и стряскащи твърдения

"Златев хвърля в ефира странни и стряскащи твърдения.Не очаквах точно по този начин Валентин Златев да защити своя баща  и бизнеса...

3. До 1 март 2020 год. Министерството на регионалното развитие и благоустройството да отпусне останалата част от сумата по споразумение с Община Ботевград за довършване на централния водопроводен пръстен в града;

4. Във възможно най-кратък срок ВиК София - ООД да възложи обследване на ВиК инфраструктурата на община Ботевград във връзка с кандидатстване по европейски проекти за финансиране подмяната на водопроводната мрежа;

5. Установяване на виновните длъжностни лица за наложените на Община Ботевград сериозни финансови корекции - в общ размер над 8 000 000 лева, натрупани при реализиране на европейски проекти през програмен период 2007 – 2013 год.

6. Ново разследване на начина и законността на придобиване на атрактивни общински имоти от страна на бившия кмет на Ботевград Георги Георгиев и членове на неговото семейство.

От ПП МИР ще се включат в искането, като по всяка точка ще изискват не само действия от страна на държавната администрация, но и наказания, при доказана вина и злоупотреби със служебно положение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com