X
 
 

Сметките за парно в София се увеличили с 200 лв. за сезона

3856 6
Сметките за парно в София се увеличили с 200 лв. за сезона
Снимка: БГНЕС
Сметките за парно в София се увеличили с 200 лв. за сезона. Така изглежда картинката при най-масовите апартаменти в столицата - имотите между 50 - 70 кв. м.

Ако през миналата година отоплителният сезон за имотите средно е струвал 522,22 лв., то тази година средните стойности се увеличават до 721,26 лв. Това отчетоха от Техем за потреблението на отопление и топла вода на клиентите си в София за този отоплителен сезон.

Авария остави част от центъра на София без парно

Част от центъра на София е без топлоподаване заради авария. Това сочи справка на сайта на „Топлофикация София ЕАД“. Авария...

Компанията обслужва 180 000 жители на столицата и новите цени са отразени в изравнителните им сметки.

Средният разход за вода за 12 месеца за най-малките имоти до 50 кв. м е 216 лв., а средният разход за отопление е бил 251,55 лв. Така общо 467,60 лв. е средният разход на малките домакинства – това е крайната стойност на отоплителния сезон, отчитат от "Техем".

„Толкова е струвал отоплителният сезон за периода от 1 май 2018г. до 30 април 2019г., което включва отопление и топла вода“, обясни Милена Стоянова, управител на фирмата.

За средните имоти 50-70 кв. м сезонът е струвал общо 721,26 лв. – 303,01 лв. за топла вода и 418,26 лв. за отопление.

Три квартала са без парно в София, не е ясно кога ще го пуснат

Три района на София са без парно заради авария, става ясно от сайта на "Топлофикация София". В центъра няма парно в района между: бул....

„Това са средните сметки на този тип жилища, или най-масовите жилища са от този порядък“, посочи Стоянова.

Имотите над 70 кв. м – за тях отоплителният сезон е струвал 977,60 лв. – отоплението 607, 65 лв., а водата - 369,95 лв.

Actualno.com

Етикети:

 • ИМПЕРИАЛИСТ 6 ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 месеца Профил на трол?
  Интерес от приватизацията на ТС имат чужди фирми и банки. Пазарната ниша която запълва ТС е много голяма, над 400 000 абоната , физически и юридически лица. В нея могат да се намърдат стотина дистрибутори на гориво и отоплителна техника, а централното толоснабдяване ще остане само спомен, както в редица окръжни градове на България. „Топлофикация София” АД има около 5 000 МВт инсталирана топлинна виж още ›› мощност, отделно е над 300 МВт – електрогенерираща, сигурно вече схващаш какво се опитват да направят мафиотите. 8,2 ст. за 1Квтчас с ДДС.Тази цена обезсмисля всичките напъни за „оригинални” решения за отопление. При това тази енергия е докарана вътре в сградата. Та едно пакетче със семки струва 1,5 лв /150 стотинки/. При централното топлоснабдяване, конструкцията на цялата сграда играе ролята на огромен „топлинен акумулатор” и съответно топлинен преразпределител и съответно когато температурата навън е под минус 10 градуса, то в неотопляеми помещения на топлофицирана сграда, температурата не пада под плюс 8-10 градуса. Тръбите не са толкова важни, а и прекарани вертикално, те са с много по-ниско топлотдаване от евентуални хоризонтални щрангове за които се говори напоследък. Проблемът може да се реши, като кражбата на топлоенергия се криминализира. Тогава с разрешение на прокуратурата и наличните технически средства, много лесно могат да се изловят всички крадци на парно. Нещата с криминализирането се забатачват, защото една значителна част от софийския хайлайф не плаща или краде.
 • Георги Илиев Митев 5 Георги Илиев Митев преди 6 месеца Профил на трол?
  СВИНЕТЕ ГИ ТРЪШНА ЧУМА. СКЪПИТЕ ДОМАТИ КАТО ГУМА. ЩЕ СЕ ХРАНИМ ЗАНАПРЕД ИКОНОМИЧНО И ЩЕ ОЦЕЛЯВАМЕ БИОЛОГИЧНО.
 • Георги Илиев Митев 4 Георги Илиев Митев преди 6 месеца Профил на трол?
  ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...
 • Георги Илиев Митев 3 Георги Илиев Митев преди 6 месеца Профил на трол?
  СКАНДАЛИ ВИХРЯТ СЕ ВЪВ ПАРЛАМЕНТА И ВСЕКИ СИ РАЗВЯВА ДОКУМЕНТА.
 • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 6 месеца Профил на трол?
  БОЙКОУСПОКОЯВАЩИ ЗА НАС СА БЕЗ ПАРИ. И ВИЖДАМ ВЕЧЕ АЗ БОЖЕСТВЕНА ГЛАВА (ДА КАЖА ТУК ПОХВАЛНИТЕ СЛОВА). ТРИ ПАПИ ПО ГЛАВАТА ГО ГАЛИЛИ И БОГОВЕТЕ НИМБА МУ БЛАГОСЛОВИЛИ
 • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 6 месеца Профил на трол?
  ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.