Софийска вода ще инвестира 200 млн. лв. в столичната ВиК мрежа

1285
Софийска вода ще инвестира 200 млн. лв. в столичната ВиК мрежа
Снимка: БГНЕС

Обсъжданията на приетия бизнес план с Комисията за енергийно и водно регулиране и Столична община бяха продължителни, трудни, но винаги конструктивни. Благодарение на показания професионализъм и висока експертиза от страна на всички институции, в крайна сметка беше финализиран смислен, прагматичен, изпълним и много полезен бизнес план за следващите пет години. Новият план за развитие на „Софийска вода“ е много ясен - ангажираме се да инвестираме повече от 200 милиона лева в следващите пет години, заявяват от дружеството.

Подробен план на предвидените модернизации се съдържа в бизнес плана, одобрен от регулатора. Той ще осигури устойчивост на дружеството, което ще му позволи да съсредоточи всичките си усилия в основната му дейност - обновяване и поддръжка на ВиК мрежата на София.

От СОС питат къде са резултатите от проверка на "Софийска вода"

Резултатите от проверка на КЕВР на Софийска вода вече трети месец се бавят, съобщават от Столичния общински съвет (СОС). През 2016 г. ...

„Компанията веднага започва изпълнението на приетия петгодишен бизнес план“. Това заяви Арно Валто, изпълнителен директор на „Софийска вода“ след като по-рано днес стана ясно, че КЕВР одобри ценовото предложение на концесионера.

„Подобряването на ВиК инфраструктурата, обслужването на клиентите, намаляване на загубите на вода и инвестиране в екология са сред основните цели в новия бизнес план на „Софийска вода“ за периода 2017-2021 г. Той е изготвен в съответствие с разпоредбите на регулаторната рамка в България, но водният оператор е заложил и много приоритети, свързани не само с предоставянето на качествени услуги и отлична питейна вода“, категоричен е Валто. Той допълни, че компанията възнамерява да предложи нови административни и законодателни мерки за учредяването, например на социален воден фонд.

„Софийска вода“ си е поставила за цел да намали загубите с 20 милиона кубически метра през следващия петгодишен период. Предвиждат се създаването на мобилен център за посещаване на населените места в близост до София, въвеждане на безплатен телефон за обслужване на клиенти и много други подобрения“, подчерта изпълнителният директор.

Инвестициите са изключително важни, тъй като само ВиК мрежата в София е дълга 5500 километра. Това изисква значителни средства за поддръжка и подобряване, включително и на най-енергийно ефективната пречиствателна станция за отпадъчни води в цялата група на Веолия – тази в Кубратово.

КЕВР отложи решението за цената на водата

КЕВР отложи приемането на решение за бизнес план и цени на ВиК услугите на „Софийска вода“ АД в столицата, съобщиха от ком...

„Веолия има сериозен ангажимент към софиянци, сега вече имаме и ресурса да го изпълним. Това отправя дългоочаквания позитивен сигнал за възстановяване на доверието необходимо да се осигурят по-нататъшни проекти и инвестиции в областта на енергията, преработката на отпадъци и води“, подчерта Фредерик Фарош, директор на „Веолия“ за България.

Решението на регулатора, с което се приема бизнес плана на „Софийска вода“ е важно не само за компанията, но и за целия воден сектор. То ще отвори пътя за приемане и осъществяване на плановете и на останалите дружества, което ще доведе до тяхното стабилизиране и успешен завършек на реформата във ВиК сектора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Започва строителството на нов паркинг на летище София

Борис Бонев: Гаражи под НДК с 400 паркоместа стоят неизползваеми

Демонтажът продължава: Премахват опасни плочи от МОЧА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София