СОС оптимизира транспортната схема на градския транспорт след въвеждането в експлоатация на третия лъч на метрото

4875
СОС оптимизира транспортната схема на градския транспорт след въвеждането в експлоатация на третия лъч на метрото
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за оптимизиране транспортната схема на масовия градски транспорт, след въвеждането в експлоатация на третия лъч на столичното метро.

Докладът е внесен от Председателя на комисията по транспорт в СОС Карлос Контрера и на Зафир Зарков, заместник-председател на Комисията по транспорт. А именно, считано от 24-ти април да се променят маршрутите и разписанията на автобусни линии 45, 59, 60, 73 с цел след пускане на метрото в участъка на район "Овча Купел" пътниците да има връзка с метростанциите.

Автобусна линия № 59 - маршрутът на линията да се удължава от автостанция Княжево до автобусно обръщало в кв. Овча купел (Метростанция Мизия). От автостанция Княжево по бул. „Цар Борис III", наляво по ул. „Княжевска", надясно по ул. „Евлия Челеби", наляво по бул. „Никола Петков", надясно по ул. „Монтевидео" до крайна спирка с код 0361 кв. Овча купел (връзка с метростанция Мизия) двупосочно.

Предлага се да бъдат разкрити нови спирки с кодове:

• 6035 - Автостанция Княжево – между вход и изход на трамвайно ухо кв. Княжево посока център

• 6036 - Автостанция Княжево – след пешеходна пътека срещу вход трамвайно ухо кв. Княжево посока с. Мърчаево

и да се изместят спирки с кодове:

• 1309 - площад Сред село – след площад Сред село на ул. „Евлия Чел еби" посока кв. Овча купел и Боянска черква

• 1310 - площад Сред село – на ул. „Евлия Челеби" преди площад Сред село посока с.Мърчаево и кв. Карпузица, като по този начин спирките ще станат общи за автобусни линии №№ 59 и 107.

Автобусна линия № 45 – маршрутът да се скъси от метростанция Вардар до ж.к. Западен парк. Предложението е линията да се движи по маршрута си от метростанция Вардар до спирка с код 0292 Бул. Вардар, надясно по бул. „Възкресение" и по маршрутите на автобусни линии №№ 72 и 77 до крайна спирка с код 0620 ж.к. Западен парк двупосочно.

Автобусна линия № 60 - от обръщателно колело в ж.к. Овча купел 2 (начална спирка с код 0684) по бул. „Президент Линкълн", надясно по ул. „Монтевидео" (връзка с метростанция Мизия), наляво по ул. „Боряна", ул. „Любляна", наляво по бул. „Овча купел" (връзка с метростанция Овча купел) и по маршрута до Централна гара – двупосочно.

Предлагаме да се разкрият спирки с кодове:

• 6037 – Метростанция Овча купел - преди светофара на кръстовище бул. „Овча купел"/ бул. „Президент Линкълн" посока Централна гара

• 6038 – Метростанция Овча купел - след светофара на кръстовище бул. „Овча купел"/ бул. „Президент Линкълн" (на трамваен перон за ТМ11) посока ж.к. Овча купел

Отпадналата част от маршрута на автобусна линия № 45 в кв. „Овча купел“ след скъсяването да се поеме от автобусна линия № 60.

Автобусна линия № 73:

в посока ж.к. Гоце Делчев: от обръщателно колело в ж.к. Овча купел 2 (начална спирка с код 0684) по бул. „Президент Линкълн", надясно по ул. „Монтевидео" (връзка с метростанция Мизия), наляво по бул. „Никола Петков", наляво по ул. „Любляна", надясно по бул. „Овча купел" до кръстовището с бул."Цар Борис III”. Направо по ул. „Тодор Каблешков", наляво по бул. „България", надясно по бул. „Гоце Делчев” и по маршрута до ж.к. Гоце Делчев.

в посока ж.к. Овча купел 2: по маршрута си до кръстовище бул. „Гоце Делчев"/ бул.„България", наляво по бул. „България", надясно по ул. „Тодор Каблешков" , бул. „Овча купел", наляво по ул. „Любляна", надясно по бул. „Никола Петков", надясно по ул. „Монтевидео" и по маршрута си до ж.к. Овча купел 2.

Във връзка с горното, предложението е за разкриване на нова спирка с код 6089 за маршрута на ул. „Тодор Каблешков" след кръстовището с бул. „Братя Бъкстон" (посока ж.к. Овча купел 2).

С предложението за двупосочно движение на линията по ул. „Любляна", продължаването й по бул. „Овча купел“ и ул. „Тодор Каблешков“ до обръщателното колело ще бъде осъществена несъществуваща до момента връзка между кварталите Овча купел и Манастирски ливади (изток и запад) и ще се подобри транспортното обслужване в районите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Скандали в БСП-София: Кой ще е председател на групата в СОС?

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София