Спешните медици ще работят на 7-часов работен ден

29954
Спешните медици ще работят на 7-часов работен ден
Снимка: БГНЕС

 

Медиците, работещи в центровете за спешна медицинска помощ, вече работят на 7-часов работен ден, а не, както досега - на 8-часов. Така заплатите им ще се изчисляват на по-малко работно време, спешните екипи ще отчитат повече извънреден труд, което се очаква да увеличи възнагражденията им.

Информацията съобщи служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков, след като посети заседание на Надзорния съвет на НЗОК, информира Дарик радио.

Възнагражденията в "Спешна помощ" са по-малки, казват протестиращите лекари

Заплатите на „Спешна помощ” не са намалявани, но има разлика в бонусите и парите, получавани за извънреден труд. Това стана...

Заседанието на надзора на НЗОК разпределението на парите от актуализацията на бюджета на Касата. Министър Ненков посочи, че той подкрепя и нова актуализация от 117 милиона лева, която се иска от организацията.

Това предложение ще бъде отправено вече към следващия парламент. Дотогава според министъра болниците няма да имат проблем да работят със средствата от първата актуализация на бюджета за здраве, която бе с 225 млн. лв.

В коментар по проблема за липсата на ваксини за бебета, министърът уточни, че една фирма е подала цена за производство на шествалентната ваксина за бебетата, родени след 1 юни тази година. Следващата седмица ще има яснота дали министерството ще се договори за доставката с нея, информира БНР.

 

Бивш зам-здравен министър: Не знам на кого да вярвам за НЗОК

Не знам кой е прав и кой е крив, не знам трябва ли актуализация на бюджета на НЗОК или не, не знам на кого да вярвам. Това заяви замест...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com