X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Спортната комисия към СОС одобри проекти, подкрепящи спорта

410
Спортната комисия към СОС одобри проекти, подкрепящи спорта
Снимка: Община Ивайловград
Днес спортната комисия към Столичния общински съвет одобри две предложения, подпомагащи развитието на спорта в София, а именно:

Програмата за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании инициативи

Програмата за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании под патронажа на кмета на СО подкрепя вече 8 години емблематични събития в областта на спорта и младежките дейности.

За 2021 г. Годишният план на Програмата включва кампании и инициативи, разпределени в следните направления:

Събития, организирани от Столична община, утвърдени с Решения на СОС;

Церемонии по повод отбелязването на годишнини;

Събития с внесени искания за съфинансиране по Програмата – домакинства на международни и национални форуми и инициативи;

Участия на представителни отбори в международни форуми и кампании.

Приоритети в Програмата за 2021 г. са стипендии и награди на кмета, и по-конкретно:

Стипендии от кмета на Столична община за ученици, завоювали високи постижения в областта на спорта по повод 17 май – Ден на Българския спорт;

Награда на Столична община за най-добър млад учен на СУ „Св. Климент Охридски”;

Награда на кмета на град София за най - добър изследователски проект на НСА "Васил Левски" със значим социално – обществен принос.

Стипендия на кмета на Столична община за ученик с изявени дарби в категориите образование, изкуство, спорт. Връчва се на официална церемония - Годишни награди на Фондация "Енчо Керязов" за удостояване на талантливите деца на България

За 2021 г. в Програмата са включени кампании и форуми по повод отбелязването на годишнини и юбилеи:

200 г. от рождението на Георги Раковски;

100 г. от смъртта на Иван Вазов;

Мултилатерализмът „75 години ООН и 65 години България в ООН“.

През настоящата година София ще бъде домакин на Световна купа по паркур, Международна научна конференция „Сигурност, образование, наука, индустрия“, организирана от Асоциацията на спортните педагози на България, над 10 фестивали и събития със спортен и образователен характер.

За 2021 г. в Програмата са включени над 30 събития, инициативи и форуми с общ бюджет от 80 000 лева.

Програмата „София – град на младите и активните“

За първа година Столична община финансира в самостоятелна програма проекти на младежки организации. Програмата е създадена по инициатива на кмета на СО в съответствие с визията за утвърждаване на София като град на младите, активните, иновативните.

Общината отпуска със 100 хил. лв. по-голям бюджет за културни събития в София

Столичният общински съвет одобри Календара на културните събития на Столична община за 2021 г. Средствата за него са в размер на 2 590 ...

Постъпиха проектни предложения от 90 организации като голям интерес проявиха образователните институции, включително професионални гимназии, ученически и студентски съвети, районни администрации и младежки организации.

Бюджетът на Програмата е в размер на 150 000 лева, като предложените за финансиране 27 проекта обхващат всички теми в съответните Подпрограми:

Подпрограма „Младите за София“ – 10 проекта, в които се поставя акцент на инициативността на ученически и студентски форми на самоуправление, на обучения и създаване на мрежи за обмен на знания и взаимопомощ, доброволчески инициативи и формиране на умения на младежки лидери.

Подпрограма „Моят град“ – 8 проекта, в които се предлагат за финансиране дейности, свързани с емблематични младежки форуми, фестивали и събития, свързани с културно-историческото наследство на града. Подпрограмата обхваща и възможности за разнообразни дейности през лятната ваканция за младите хора, както и младежки културни пространства за личностно и кариерно развитие.

Подпрограма „Споделени пространства“ – 9 проекта, с които младите хора доказват ангажираността си към каузи за помощ и подкрепа на хора в неравностойно положение, както и инициативи на неправителствени организации, реализиращи дейности за младежи от рискови групи.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Последно в Актуално