Столична община пуска калкулатор за цените на 99 услуги

1138
Столична община пуска калкулатор за цените на 99 услуги

Столична община пуска калкулатор за цените на 99 услуги, предлагани от Направление "Архитектура и градоустройство".

Всеки гражданин или фирма вече ще може да пресметне колко точно ще му струват услугите на НАГ, за които няма фиксирана цена, а такси, зависещи от множество фактори. Сред тях са срок за изпълнение и местоположение, уточняват от геоинформационна компания Мапекс, партньор на СО по проекта.

Столична община и съд - творци на беззаконие

Оградата, с която преди 15-тина дни беше преграден един от основните изходи в столичния квартал "Стрелбище", е била поставена преди год...

„Възможността да предвиди ясно разходите по всеки проект е от изключителна важност за всеки гражданин или фирма и с новата ни технологична система ние ще позволим на всички граждани и инвеститори да изчислят своите разходи и правилно планират своите проекти“, коментира главният архитект на София Здравко Здравков.

Голяма част от предлаганите от НАГ услуги притежават характерни параметри, които определят таксата за тяхното предоставяне. Когато потребител на сайта на НАГ избере конкретна услуга, до нея има бутон „Детайли“, където се намират всички данни към услугата: име, срок, правно основание, цена, освобождаване от такси, пояснения, подписва се от, необходими документи, образец на заявление. Когато потребителят избере „Цена“, той отива до калкулатора за конкретната услуга.

Параметрите за генериране на цената на услугата са няколко вида: първо параметри като РЗП, линейни метри, брой имоти и брой точки, но и списъци с предефинирани стойности като например сграда, ограда по чл. 48, ал. 9 от ЗУТ, ограда по чл. 147, ал. 1, т. 7 от ЗУТ и т.н. След като въведе параметрите за имота, системата изчислява таксата за конкретния потребител, в зависимост от избраните и въведени от него стойности, предаде OFFNews.

Таксата на специфични услуги зависи и от зоната на строителни граници на Столична Община. Като част от проекта е създадена карта с геореферирани зони на строителни граници, действащи ОУП, ПУП и регулация, кадастрален план и административна карта. През интерактивната карта могат да бъдат изпълнени търсения по различни параметри като адрес, данни по регулация, данни по кадастрален план, административни актове и по този начин всеки може да провери в коя зона се намира имотът, обект на търсената услуга.

Удължава се срокът на въведената временна организация на движение по бул. „Прага“

До 7.09. 2017 година се удължава срокът на въведената временна организация на движение по бул. „Прага“. Това съобщиха от пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com