Строителни фирми оставиха 4 столични квартала без ток

2815
Строителни фирми оставиха 4 столични квартала без ток
Снимка: Pixabay

Несъгласувани изкопни дейности повредиха кабел средно напрежение, собственост на ЧЕЗ Разпределение, в 11 ч. тази сутрин в столицата. В резултат без електрозахранване за час в почивния ден останаха 2436 домакинства и стопански клиенти в ж.к. Борово, ж.к. Красно село и кв. Манастирски ливади.

15 минути по-късно друг кабел на компанията беше разкъсан в резултат на несъобразени изкопни дейности в кв. Студентски град в София. Без електрозахранване за 1 час и 10 минути останаха 925 клиенти, съобщиха от ЧЕЗ.

Промени в движението в София заради заснемането на филм

Въвежда се временна организация на движението за заснемане на филм, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Забранява се престоят ...

Екипи на ЧЕЗ Разпределение предоставиха електрозахранване по резервна схема и при двете предизвикани аварии. Организирани са дежурни групи за възстановяване на повредите, след което ще бъде възстановена нормалната схема на електрозахранване, във връзка с което са възможни кратковременни оперативни превключвания.

ЧЕЗ Разпределение е създала методика, според която съставя констативни протоколи на фирмите, които нарушават целостта на кабели при несъобразена работа и предявява претенции за нанесени щети, но тя не дава резултат. Компанията призовава отговорните институции да защитят интересите на хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София