Три нападения в градския транспорт са станали през нощта

4023
Три нападения в градския транспорт са станали през нощта
Снимка: БГНЕС

Три разследвания за нападения на хора в градски автобуси води Районната прокуратура на София, информират от държавното обвинение.

На 18 октомври са подадени три сигнала за причиняване на леки и средна телесни повреди по хулигански подбуди от повече от едно лице, както и за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Световни експерти не пестят критики за изпълнението на зелените релси на Руски паметник в София

Световни експерти критикуваха качеството на изпълнение на проекта за зелени релси около столичния Руски паметник, алармират от организа...

Първият сигнал е от 18.30 часа вчера, когато тролейбус № 4 е спрял на спирка на булевард „Васил Левски“ № 92. Тогава 6 лица маскирани и носещи шалчета на ЦСКА са започнали на хвърлят пиратки и камъни по тролейбуса. В резултат на това е счупено стъкло на тролейбуса и са причинени побитости по вратите му. За щастие при това нападение няма пострадали лица.

Вторият е подаден малко след 23.00 часа снощи. Сигналът е за нападение на автобус, движещ се по линия 94 в София. На спирка „Гара Пионер“ около 10 лица, облечени с тъмни дрехи и маскирани, са нахлули в автобуса и безпричинно са започнали да нанасят удари с палки и бухалки по пътуващите. Пострадали са четири лица, на които е оказана спешна медицинска помощ в УМБАЛ „Света Анна“. Едно от пострадалите лица е със счупена ръка, а останалите са с по-леки наранявания. Нападателите са повредили и автобуса, като са удряли с палки и по него.

Около 23.00 часа същата вечер е подаден друг сигнал за нападение в заведение за обществено хранене, намиращо се на бул. „Цариградско шосе”. Тогава фенове на ФК „Левски“, придвижващи се с автобус с пловдивска регистрация, са спрели на закусвалнята. Част от лицата влезли в заведението за хранене, когато в заведението влезли около 10 маскирани мъже, носещи шалчета на ЦСКА. В заведението била пусната димка, а маскираните започнали да чупят автобуса с бухалки. Счупена с камъни е и витрина в заведението. С палки и бухалки са причинени телесни наранявания на две лица, на които е оказана медицинска помощ.

И по трите случая Районната софийска прокуратура е разпоредила разследване. Извършени са огледи на местопроизшествие, разпитват се свидетели, назначени са съдебно медицински експертизи. Извършителите на престъпленията се издирват.

Засилено полицейско присъствие в София утре заради спортните събития

СДВР предприема всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след предстоящите футболн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София