Зам.-кмет твърди, че професор на БАН го блъснал с колата си в автомобила му

5487
Зам.-кмет твърди, че професор на БАН го блъснал с колата си в автомобила му

МВР все още не е заловило един от биячите на 72-годишния професор от БАН Александър Михалев, който блъсна на пешеходна пътека зам.-кмета на „Слатина” Тошко Николов, съобщава „24 часа”. Според данните полицията издирва млад мъж, който е скочил да бие Михалев след произшествието.

Около 11:30 часа вчера (13 октомври) 51-годишният Тошко Николов пресичал пешеходната пътека на кръстовището на ул. “Шипченски проход” и “Коста Лулчев” до Националното училище за танцово изкуство. Той тръгнал на зелен сигнал. В същото време професорът от БАН Александър Михалев минавал по натоварения булевард с колата си.

Двама загинаха в български автомобил в Сърбия

Двама души загинаха в български автомобил при тежка катастрофа на пътя Ниш-Пирот, в съседна Сърбия. Инцидентът стана в района на Църве...

Оттук-нататък версиите са две. Версия едно - 72-годишният мъж бутнал инж. Николов и минал през краката му. После продължил по пътя си. Двама мъже, които били на мястото на инцидента, помислили, че шофьорът иска да избяга от местопроизшествието. Спрели колата му и го изкарали от нея. Последвали няколко удара по главата на професора. Чак когато дошъл полицейски патрул, обстановката се успокоила.

Версия две – на Михалев. Според неговите думи пред Нова телевизия Николов бил казал на Михалев да минава и той минал. Последвал удара, а след това Михалев обясни, че млад мъж, който може би е бил охрана на Николов, измъкнал професора от колата и го заплашвал с пистолет. Професорът изтъкна в подкрепа на версията си обстоятелството, че Николов дал ключовете от колата си на мъжа.

Николов обясни, че Михалев го е притиснал с колата си буквално до служебния му автомобил, след като правил оглед по работа. Кметът отрече да е познавал който и да е от двамата граждани, които задържали професора. Според Николов Михалев се опитал да избяга. Кметът призна, че си дал ключовете „на граждани”, за да му преместят служебния автомобил, който бил паркиран на неудобно място. Взелият ключовете направил каквото му казал Николов и му върнал ключовете.

Заради инцидента и Николов, и Михалев са откарани в „Пирогов”. Николов е с усукано сухожилие на крака, а Михалев – със синини на лицето. И двамата са освободени за домашно лечение.

Верижна катастрофа взе жертва край Сливница

Мъж е загинал, а двама са тежко ранени при верижна катастрофа на второкласен път при разклона за град Сливница, съобщиха от полицията. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София