„24 часа на Льо Ман“ започна с трагична смърт

19033
„24 часа на Льо Ман“ започна с трагична смърт
Алън Симонсен, пилот на Aston Martin Vantage GTE, почина от нараняванията си след жестока катастроха 9 минути след старта на състезанието.

Юбилейното издание на „24 часа на Льо Ман“ започна трагично. Алън Симонсен почина след жестока катастрофа със своя Aston Martin.

1-2-3 за Audi в първата квалификация за „24 часа на Льо Ман“

Вчера и снощи се проведоха първата тренировка, а след това и първата квалификация за „24 часа на Льо Ман“. Изходът от двете...

Основният фаворит в клас GTE Am катастрофира жестока на Tertre Rouge, което предизвика излизане на колата за сигурност на пистата, а бариарета бе разкъсана. Информацията веднага след катастрофата на 34 годишния пилот бе, че Симонсен е в съзнание. След катастрофата той е бил откаран в медицинския център, където е починал в следствие на получените наранявания при удара.

Датчанинът, за когото това бе 7-мо участи на „Ла Сарт“, катастрофира в 16:09 ч (българско време), започвайки четвъртата обиколка на пистата.

Трагичният инцидент е първият фатален случай в „24 часа на Льо Ман“ от 1997 г., когато в предквалификацията загина Себастиен Енжорлас. Последният пилот, загинал по време на състезанието, бе Жо Гартнер през 1986 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com