"Барселона", "Валенсия" и "Байерн" на осминафинал

8032
"Барселона", "Валенсия" и "Байерн" на осминафинал

„Барселона”, „Валенсия” и „Байерн Мюнхен” се класираха за елиминационната фаза на Шампионската лига след изиграването на мачовете от петия кръг на груповата фаза в четири от общо осемте групи на турнира.

След като в ранния мач (от 19:00 българско време) във вторник (20 ноември) в група F БАТЕ Борисов загуби от френския „Лил” с 0:2, за да се класират напред, на „Валенсия” и „Байерн Мюнхен” им беше необходимо равенство и двата отбора го направиха – 1:1. Испанците играха с човек по-малко от 33-тата минута на мача, но поведоха в 77-та минута с гол на Фегули. Само пет минути по-късно Томас Мюлер изравни.

Манчини-младши: "Баща ми разбира от футбол повече от Моуриньо"

Синът на Роберто Манчини - мениджър на английския шампион и лидер във временното класиране в Премиершип „Манчестър Сити”, н...

В група H резервите на „Манчестър Юнайтед” загубиха при гостуването си на „Галатасарай” с 0:1. Голът а турците вкара Бюрак Йълмаз в 53-тата минута на мача. Англичаните, които вече си осигуриха първото място, играха с куп резерви, включително върналият се след контузия Фил Джоунс, а сред титулярите в Истанбул попаднаха още Бютнер, Ник Пауъл, Клевърли и Дарън Флетчър. Така за второто място в тази група ще спорят „Галатасарай” и румънският шампион „Клуж”, които са с по 7 точки, като засега турците имат предимство заради победата си с 3:1 в Румъния. В последния кръг „Клуж” гостува на „Юнайтед”, а „Галатасарай” – на „Брага”, които твърдо отпадат от европейските клубни турнири за този сезон.

В група G „Барселона” си зае първото място след класически успех с 3:0 в Москва срещу местния „Спартак”.  Два гола за победителите вкара Лео Меси, а още едно попадение добави Дани Алвеш. Нещата бяха решение до 37-та минута, а на Меси му остават само пет гола, за да изпревари Герд Мюлер като играча, който е отбелязал най-много голове в една календарна година. За второто място тук ще се борят „Селтик” и „Бенфика”, които са с по 7 точки, а португалците имат предимство в директните двубои, но в последния кръг „Селтик” има по-лесен мач – домакинство на „Спартак Москва”, докато „Бенфика” гостува на „Барселона”.

В група E нещата ще се решат в последния кръг, като предимство за класиране имат „Ювентус” и „Шахтьор Донецк”. Ако двата отбора завършат наравно в мача помежду си в Украйна, европейският клубен шампион „Челси” отпада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com