Червените дяволи готвят за 20-ти път най-смъртоносната си гозба

8801
Червените дяволи готвят за 20-ти път най-смъртоносната си гозба

Отново е неделя, но този път футболното блюдо не е толкова богато, защото идват първите осминафиналите от Шампионската лига и първите елиминационни мачове в Лига Европа. Затова представяме черешката на тортата в Англия – мачът, който на практика може да направи „Манчестър Юнайтед” шампион за 20-ти път в английското първенство.

Манчестър Юнайтед – Евертън, 18:00 часа

Тотнъм излъга Нюкасъл и запазва шансове за Шампионската лига

В изключително важен мач в битката за зона Шампионска лига отборът на "Тотнъм" спечели с 2:1 срещу "Нюкасъл" и по този начин излезе вре...


В битката за титлата в големите европейски първенства такива мачове обикновено се считат за мачовете, които един шампион трябва да спечели. Особено когато основният му конкурент, в случая „Манчестър Сити”, е претърпял тежка загуба (1:3 при гостуването на „Саутхямптън”) и това отваря възможност да се отвори разлика от 12 точки. Кой по-добре от сър Алекс Фергюсън знае това?

На пръв поглед трите точки за „червените дяволи” изглеждат неоспорими, но „Евертън” е един от малкото отбори в Англия, които са постоянен трън в очите на „Манчестър Юнайтед” при директните двубои. Откакто Дейвид Мойс е начело на „карамелите”, рядко е имало мачове между двата отбора, които „Юнайтед” да е взимал лесно. Показателно е, че миналата година на „Олд Трафорд” гостите показаха страхотен характер и наваксаха от 2:4 до 4:4 в последните десет минути на мача. А през този сезон „Евертън” обезоръжи „Юнайтед” в първия мач между двата отбора за първенство.

Исторически погледнато „Юнайтед” има предимство, но в последите седем мача между двата отбора „червените дяволи” имат само три победи при два успеха за „карамелите” и две равенства. Затова и мачът се очертава костелив орех и домакините трябва добре да си дадат сметка за това, защото едва ли ще им е лесно. Дотук те имат 11 победи и само 1 загуба у дома, така че има известна предпоставка за равенство, ако „Юнайтед” не влезе максимално концентрирано и отдадено в мача.

Сървайвър - изпитанията пред Моуриньо нямат край

Здравейте, футболни маниаци. Събота е, а тази събота всъщност е неделя – защото от гледна точка на футбола този уикенд най-интере...

По отношение на съставите за „червените дяволи” го няма дълготрайно контузения Дарън Флетчър, а за гостите ще липсват опитните защитници Шеймъс Колмън и Тони Хибърт.

Средните ставки на букмейкърите са в полза на „Юнайтед” – 1.80, при 4.00 за равенство и 5.22 за победа на „Евертън”.

Прогноза: 1

Автор: Ивайло Петров

Фен опита да обязди вратар в четвъртото ниво на английски футбол

Опасността дебне навсякъде и никога не трябва да й обръщаш гръб – тази стара мъдрост важи както когато се къпете в мъжката баня, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com