Дел Потро развали очаквания финал между Джокович и Надал в Индиън Уелс

4938

Аржентинецът Хуан-Мартин Дел Потро, който е единственият тенисист извън големите звезди Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри през последните десет години, печелил титла от Големия шлем, за пореден път доказа, че може да е алтернатива на прословутия топ 4 в мъжкия тенис. Дел Потро успя да вземе скалпа на световния номер едно Новак Джокович и му нанесе първа загуба от октомври насам, при това правейки пълен обрат на полуфинала в Индиън Уелс – 4:6, 6:4, 6:4. Така аржентинецът излиза в мач за първа Мастърс титла в кариерата си срещу испанската звезда Рафаел Надал.

Рафаел Надал стигна до финал още в първия си голям турнир на твърди кортове след контузията

Големият играч се познава във важния момент - тази стара максима в тениса се потвърди за пореден път в полуфинала в Индиън Уелс между с...

Срещата между Дел Потро и Джокович започна с превъзходство на Ноле, който можеше да пробие при 4:3 гейма, но не го стори при цели четири шанса. Все пак при 5:4 сърбинът най-после се възползва и затвори сета след дълго разиграване и отлична защита.

На старта на втората част нещата се промениха – Дел Потро направи пробив, но Джокович го върна веднага. Подемът в играта на аржентинеца обаче вече беше видим – последва серия от геймове за него, довела до още два пробива на сметката му и аванс от 5:2. Джокович успя да върне единия пробив, но световният номер седем успя от втори опит да вземе на свой сервис сета.

В решаващия сет Джокович вдигна нивото си и набързо поведе с 3:0 гейма. Изглеждаше, че сякаш това ще е всичко за Дел Потро, но публиката в Калифорния му оказа мощна подкрепа и аржентинецът направи чутовен обрат – 3:3 гейма, две точки за нов пробив, спасени от Джокович. В следващия сервис гейм на сърбина обаче спасение нямаше – Дел Потро проби отново след супер агресивна игра и взе мача с ас още при първата си възможност.

Рафаел Надал пречупи много лошо Роджър Федерер

Очакваният с толкова огромно нетърпение сблъсък от мнозинството тенис фенове по цял свят между Роджър Федерер и Рафаел Надал разочарова...

Така Хуан-Мартин Дел Потро победи последователно номер три в света Анди Мъри и номер едно Новак Джокович, а от 23:00 часа българско време днес ще опита да спре и направилия страхотно завръщане след контузия Рафаел Надал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com