Федерер срещу Надал - светът ще си припомни великото съперничество

5273
Федерер срещу Надал - светът ще си припомни великото съперничество

Мечтата на милиони тенис фенове по света е факт - швейцарският титан Роджър Федерер и испанската звезда Рафаел Надал ще се срещнат в мач от четвъртфиналната фаза на турнира от серията 1000 в Индиън Уелс.

И двамата великани стигнаха много трудно до този мач, след като им се наложи да преминат през трисетови мачове - съответно със Станислас Вавринка в случая на Федерер и с Ернест Гулбис в случая на Надал. Това ще е 29-ти официален мач между двамата, като Надал води до момента с 18-10 победи.

Роджър Федерер - Станислас Вавринка (6:3, 6:7(4), 7:5)

Мачът на Федерер беше по-ранният и започна лошо за рекордьора по седмици начело на мъжката ранглиста - пробив за Вавринка на нула. Роджър обаче бързо вдигна нивото си и направи два поредни пробива, затваряйки първия сет с 6:3.

Във втората част Федерер беше този, който проби първи, след това спаси и три точки за връщане на пробива и при 5:4 гейма сервираше за мача. Точно тогава обаче Роджър се поддаде на нервите, загуби подаването си на нула, а след това, при последвалия тайбрек, това се отрази на нервите му и той го загуби с 4:7 след двойна грешка на сетбола.

Третият сет протече много драматично - пет пропуснати шанса за пробив от Федерер в самото му начало, а после пробив на нула за Вавринка. При тази ситуация Федерер дори се скара със съдията, който не му разреши да ползва "Ястребово око", защото швейцарецът отигра топката преди да вдигне ръка. Федерер спореше, че не е имал време за реакция, но в крайна сметка не промени нищо.

Тази ситуация ядоса Роджър, който се концентрира и върна мигновено пробива, при 4:4 спаси точка за пробив, а при 6:5 успя да пробие от първи опит и да затвори мача.

Рафаел Надал - Ернест Гулбис (4:6, 6:4, 7:5)

Мачът между Надал и Гулбис безспорно беше по-качественият, като Рафа трябваше да напрегне всички сили, за да вземе победата срещу латвиеца, който беше в серия от 13 поредни победи през последните 20 дни.

Надал загуби първия сет след пробив в десетия гейм, а в тази част Гулбис наниза 13 уинъра срещу само четири на испанеца. Във втората част Надал вдигна нивото си на игра, поведе с 2:0 гейма след много агресивна игра, но Гулбис върна пробива и обърна до 3:2. Надал обаче успя да се нагоди на ретур и отново си върна пробива аванс, като до края на частта не даде шанс на латвиеца за нов обрат.

Третият сет се превърна в украшението на срещата - при 5:4 за Гулбис Надал показа характерните си железни нерви и не позволи да се стигне до ситуация "мачбол" за латвиеца, а при 5:5 направи пробив и затвори мача с убедителен сервис гейм.

Последният мач между Федерер и Надал беше именно в Индиън Уелс, преди една година. Тогава швейцарецът би испанеца с 6:3, 6:4

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com