Фулъм взе важна точка като гост на Астън Вила

5326
Фулъм взе важна точка като гост на Астън Вила

В напечен мач от поредния кръг на Висшата лига на Англия отборът на "Фулъм" успя да измъкне ценно равенство като гост на "Астън Вила" и по този начин събра 40 точки, с което на 99% си осигури оставане в английския елит. "Астън Вила" пък вече има 34 пункта и продължава борбата за спасение.

Първото полувреме определено беше скучно, като „Фулъм” не направи почти нищо в атака, а „Астън Вила” създаде няколко положения, които обаче не реализира.

Борбата за оцеляване - хляб и зрелище

Хубавият съботен следобед е гаранция и за хубав футбол, а когато става въпрос за Висшата лига на Англия шансът да си прекарате добре се...

Първият истински шанс за „Вила” дойде в 23-тата минута, когато след центриране отляво Кристиян Бентеке беше изпуснат в наказателното поле и стреля от въздуха, но високо над горната греда на Марк Шварцер. Последва и хубав пробив на белгиеца отляво, след който той центрира добре към Шарл НЗогбия, който стреля от воле, но Шварцер спаси сигурен гол. В края на полувремето НЗогбия  си осигури добра позиция и шутира силно, но отново Шварцер спаси.

За „Фулъм” единственото свястно положение се откри пред Димитър Бербатов, който в последната минута на първото полувреме получи удобна топка в наказателното поле след хубаво влизане на Емануелсон, но ударът на българина по земя в близкия ъгъл отиде в аут.

Втората част започна взривно, като още в първата секунда Андреас Вайман излезе по диагонал сам срещу Шварцер, но австралийският вратар спаси с добро разтягане. Последва чисто положение пред Бербатов, който излезе буквално сам срещу Брад Гузан, но ударът му срещна лявата греда. При това положение обаче българинът беше в засада, но съдиите не я отсъдиха.

 В 55-тата минута най-активният в редиците на „Астън Вила” Шарл НЗогбия откри резултата. Това стана след бърза атака отдясно на домакините, при кoято Бреде Хангеланд не успя да изчисти топката добре след пас на Андреа Вайман и НЗогбия я овладя, като стреля фалцово в далечния ъгъл на Шварцер – 1:0.

Фулъм засега не се интересува от Николай Михайлов

Преговаряхме за Николай Михайлов през миналата година, но сега не водим разговори. Това заяви треньорът на "Фулъм" Мартин Йол, предаде ...

Мачът се изостри и „Фулъм” тръгна напред, като изравнителният гол дойде десет минути по-късно. Всъщност той беше автогол – на Фабиян Делф, който след корнер отклони топката във врата на изненадания Гузан – 1:1.

„Астън Вила” се хвърли веднага в атака, тъй като домакините се нуждаеха повече от трите точки. С изключение на едно положение пред Делф обаче, който можеше да изкупи вината си за автогола, „Вила” не можа да създаде нещо смислено в атака. „Фулъм” пък явно беше доволен от точката и се прибра по-назад, като разчиташе на контраатаки, най-често след извеждащи пасове на Брайън Руиз и Димитър Бербатов към влезлия като резерва Младен Петрич.

В 89-тата минута дойде големият шанс за „Астън Вила”. Тогава Кристиян Бентеке се освободи в наказателното поле по диагонал и стреля много силно в близкия ъгъл, но в аут. Ако беше уцелил, това щеше да е гол, защото Марк Шварцер реагира предварително и легна в далечния ъгъл. Това се оказа и последното положение в мача, като определено отборът на Бербатов и Манолев трябва да е по-доволен от крайния резултат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com