Хамилтън би Фетел в квалификацията за GP на Германия

7286
Хамилтън би Фетел в квалификацията за GP на Германия
За втора поредна седмица Люис Хамилтън ще стартира от първа стартова позиция, но този път след него ще е Себастиан Фетел. Очаква ни едно много интересно състезание, както бе на „Силвърстоун“.

Люис Хамилтън отново бе най-бърз в квалификацията на „Нюрбургринг“. Същото британецът направи и преди седмица пред родна публика на „Силвърстоун“. Сега отново бе най-бърз, но този път би Фетел пред неговата родна публика в Германия. До началото на квалификацията обаче за пръв път от месеци насам Mercedes не изглеждаха фаворити за победата. Във втората и третата свободни тренировки Фетел записваше най-бързите времена, а след втората свободна тренировка в петък Хамилтън определи болида си като „неуправляем“. Така именно Фетел и Уебър влязоха като фаворити в квалификацията, но с покачването на температурата на пистата драстично се подобри и времето на Люис. Той записа своя 29-ти полпозишън, с което се изравнява с великия Фанджо по този показател.

Втори и трети ще стартират Фетел и Уебър, за които това не е лоша стартова позиция, тъй като сме наясно със силата им в състезанието. Лично аз съм много доволен, тъй като 4-ти и 5-ти ще стартират Райконен и Грожан, а двамата (или поне Кими) са много бързи в състезателни условия. „Хокенхайм“ изглежда доста по-добра като конфигурация за Lotus, а от болида на Кими е изчезнал пасивния DRS. След втората част на свободната тренировка очаквах, че в битката за окончателното разпределение на стартовите позиции ще влязат двамата пилоти на Lotus, както и двамата пилоти на Ferrari. Но това не се случи. Маса, Алонсо, Райконен и Грожан дадоха най-бързи времена във втората сесия от квалификацията, което ме накара да очаквам, че някои от тях може успеят да спечелят квалификацията. Това така и не се случи, но пък ни очаква доста непредвидимо състезание. Алонсо и Маса показаха, че нямат шанс за полпозишъна, след като излязоха на пистата с по-твърдите гуми. Двамата направиха много бавни обиколки, но утре от тях ще се очаква много, тъй като те са с различната стратегия спрямо водачите на колоната. Маса ще стартира пред Алонсо, а зад тях са Бътън и Хюлкенберг. Двамата също ще започнат с по-твърдите гуми.

Драматична победа за Нико Розберг на „Силвърстоун“

Класика на класическа писта. Без дъжд, но с много обрати и здрава битка до последния метър. Победителят от нея? Нико Розберг, за който ...

Трагична преценка от екипа на Mercedes остави Розберг на 11-та позиция. Нико Розберг направи една бърза обиколка още в началото на втората част, след което остана в бокса да гледа какво се случва на пистата. А на пистата се случи така, че неправилната преценка на стратезите на Mercedes остави Нико Розберг на 11-та позиция. Нико обаче също ще стартира с по-твърдите гуми, но първа ще трябва да се справи с Хюркенберг и Бътън пред себе си, преди да се доближи до Маса и Алонсо. Тези петима пилоти ще са с различна тактика на първите шестима в класирането, което ще ни направи свидетели на битка на две различни стратегии.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com