Хиляди българи подкрепиха Стилиян Петров в 19.19 часа на 19 април

12846
Снимки:
Събралите се изпяха националния химн в началото на инициативата

Над 5 000 души се събраха на Националния стадион „Васил Левски”, за да подкрепят Стилиян Петров, който е болен от остра форма на левкемия, съобщава "Фокус".

Футболистът направи специално аудио обръщение.

19-метрово писмо за Стенли

България днес ще покаже за пореден път своята съпричастност към капитана на националния отбор Стилиян Петров. Редом с масовата инициати...

„Добър вечер, България, добър вечер, приятели! Искам да благодаря с цялото си сърце за невероятната подкрепа, която оказвате в този труден за мен и моето семейство момент. Мисля, че имам достатъчно сили и вяра, за да се преборя, оценявам дълбоко този мил жест от целия български народ и вярвам, че заедно ще спечелим този мач”.

Събралите се хора скандираха „Стилиян Петров” и „Стенли, в сърцата сме с тебе в борбата” и отброяваха точно 10 секунди преди 19:19 часа на днешния 19 април. Датата и часът на събитието са символични, тъй като Петров играе на терена с номер 19.

Присъстваха 60 ученици, облечени в народни носии и развяващи български флагове. Десет от тях са от училище за деца с увреден слух. Певицата Елица Тодорова изпя няколко песни. Събралите се изпяха националния химн в началото на инициативата. Много от хората носеха фанелки с надписи, подкрепящи Стилиян Петров с номер 19.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова също беше на националния стадион, за да подкрепи Стилиян Петров.

Бербатов: Обожавах да играя с Мартин и Стилиян

Димитър Бербатов подкрепи за пореден път бившия си съотборник в националния отбор Стилиян Петров. "Обожавах да играя с тези двама игра...

По инициатива на Българския футболен съюз 24-ия кръг в "А" група ще премине под надслов "Стенли, ние сме с теб!".

Самата идея-призив гласи следното: “Да се съберем колкото може повече хора с еднакви фланелки с номер 19 и на 19 април в 19 часа и 19 минути да покажем масова подкрепа към Стилиян Петров от България, показвайки на света, че сме хубави хора.”

Редактор: Ирен Габарска

Подкрепете Стенли на стадион "Васил Левски"

Днес (19 април) точно в 19:19 часа на трибуните на Националния стадион "Васил Левски" в София ще се проведе мероприятие в подкрепа на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com