Лейкърс записаха най-голямата си домакинска загуба изобщо в плейофна фаза

12661
Лейкърс записаха най-голямата си домакинска загуба изобщо в плейофна фаза

Две от три – досега в нито един момент за една нощ гостите в плейофната фаза на НБА не бяха достигали до тази граница, но ето че вече ощедва отбора, освен „Маями Хийт”, са на една победа разстояние от това да продължат във втори кръг.

Западна конференция

Маями Хийт на крачка от втория кръг на плейофите

Ответен удар – при тази максима премина поредната нощ от първия кръг в плейофите на НБА. Две от сериите на Изток и Запад се запли...


120:89 – „Сан Антонио Спърс” буквално прегази „Лос Анджелис Лейкърс” насред „Стейпълс Център”. Тази загуба е най-голямата в историята на „Лейкърс” като домакин в плейофна фаза – цели 31 точки разлика.

Мачът буквално беше решен още в първата четвърт, когато в края ѝ „шпорите” надстреляха „езерняците” с 11:4, за да поведат с 30:18. Две минути след началото на втората част разликата вече стигна 18 точки за „Спърс” и оттам насетне всичко приключи.

За гостите най-резултатен беше Тим Дънкан с 26 точки и 9 борби. Дънкан вкара 12 коша от 16 опита от игра. Тони Паркър добави 20 точки, а като цяло „Спърс” имаха стрелба от 61,2%. За домакините Дуайт Хауърд вкара 25 точки, а Андрю Гуделок вкара 20 точки като игра заради отсъствието на Кобе Брайънт и Стив Наш.

„Сан Антонио” вече води с 3:0 победи в серията.

Домакините с превъзходство през изминалата нощ в НБА

След като две вечери поред в първия кръг на плейофите на НБА имаше пробив на гостуващ отбор, изминалата нощ не предложи изненади и имаш...

В другия мач на Запад „Голдън Стейт Уориърс” измъкна на косъм първото си домакинство срещу „Денвър Нъгетс” – 110:108.

На „Уориърс” им се наложи да направят обрат от 13 точки дефицит през третата четвърт. В самия край на срещата „Денвър” намали до 108:109 с тройка, а след това с много активна защита успя да предизвика нарушение – 5 секунди неуспех да се подаде топката от странична линия. При следващата атака обаче „Денвър” изтърва топката, после „Голдън Стейт” имаше два наказателни удара, от които вкара само един и накрая с изстрел от центъра гостите за малко да вземат успеха, но топката се удари в ринга и отиде настрани.

Лидерът на домакините Стивън Къри вкара 29 точки и направи 11 асистенции, а Тай Лоусън се разписа с 35 точки и 10 асистенции за „Денвър”.

„Голдън Стейт” води с 2:1 победи в серията.

И на Запад домакините бяха пробити

След като вчера „Чикаго Булс” успя да пробие домакинското предимство в плейофите на Изток, през изминалата нощ беше направе...

Източна конференция


„Бостън Селтикс” няма ударна мощ. Това стана ясно за трети път в серията с „Ню Йорк Никс”, като единствената разлика този път беше, че трагичното представяне по отношение на точките дойде в първата четвърт – само 31 отбелязани точки. Логично „Селтикс” загубиха със 76:90.

Мачът се реши до почивката, след като в края на втората четвърт „Ню Йорк” направи серия от 11:2 точки и на полувремето „Никс” водеше с 16 точки разлика. „Бостън” направиха цели 17 грешки, от които „Никс” вкараха 26 точки.

За гостите логично отново Кармело Антъни беше най-резултатен с 26 точки. Реймънд Фелтън добави 15 точки и 10 асистенции. За домакините Джеф Грийн вкара 21 точки. Пол Пиърс пък беше олицетворение на провала на „Селтикс” – осем от десет пропуснати изстрела от игра.

Чикаго Булс направи пробив в домакинското предимство

Домакинското предимство в НБА вече е нарушено. Това стана при първия тур на вторите срещи от първия кръг на плейофите в Лигата на извън...

"Ню Йорк" вече води с 3:0 победи в серията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com