Ливърпул вгорчи живота на Манчестър Юнайтед

7735
Ливърпул вгорчи живота на Манчестър Юнайтед

Отборът на „Ливърпул”оглави класирането във Висшата лига след сладка победа с 1:0 над вечния съперник „Манчестър Юнайтед”. Така червените правят най-добрият си старт в Англия от много време насам, а впечатляващо „Ливърпул” все още не е допуснал гол в първенството във вече три мача.

Първото положение дойде пред „Ливърпул” след фрапантна грешка на Ашли Йънг на фланга – той подари топката на Даниел Стъридж, който се вряза в наказателното поле и стреля, но беше блокиран. При последвалия корнер, в 4-тата минута, „Ливърпул” откри резултата – Даниел Агер стреля с глава и Стъридж много хитро се шмугна пред защитата на гостите, като също с глава отклони топката в мрежата на Давид Де Хеа – 1:0.

Безлично нулево равенство между Манчестър Юнайтед и Челси

В крайно разочароващ за феновете на футбола се превърна дебютът на Дейвид Мойс на „Олд Трафорд” като мениджър на „Ман...

След гола червените дяволи, които днес играха в резервния си черен екип, имаха две нелоши ситуации да изравнят, но първо Робин Ван Перси не се ориентира при една изпусната след центриране топка от защитата на „Ливърпул”, а след това Глен Джонсън блокира удар от дузпата на Дани Уелбек. „Ливърпул” пък отвърнаха с няколко влизания на Фелипе Коутиньо и два преки свободни удар, но нищо повече.

По-интересни от самия футбол през първата част бяха сблъсъците между играчите на терена – Райън Гигс и Том Клевърли на два пъти използваха „резачката” срещу техничния Коутиньо, а изнервеният Робин Ван Перси се заяде първо с Даниел Агер, който му откардна много технично топката и холандецът го настъпи с бутоните, а после последваха скандали между острието на шампионите, Мартин Шкъртел и Стивън Джерард, като се стигна до бутания и размяна на „любезности”.

Второто полувреме почна с много агресивна игра на „Юнайтед”, но чистите положения така и не идваха. Дани Уелбек опита да провокира съдията да даде дузпа с артистично пльосване, но Андре Маринър не се подлъга.

Първото реално хубаво положение за „Манчестър Юнайтед” дойде в 76-тата минута, когато влезлият като резерва Нани с мощен шут от дъгата на наказателното поле накара Симон Миньоле да се намесва решително. Десетина минути след това пред Ван Перси се откри шанс след бърз пас в наказателното поле, но той стреля по диагонал в аут. Това се оказа и последното положение за шампионите, които не направиха нищо в даденото петминутно продължение на срещата. А в последната минута Рахим Стърлинг за малко не вкара втори гол след хубав шут от границата на наказателното поле, но Де Хеа се разтегна и спаси.

Манчестър Юнайтед - Ливърпул във втори кръг на Кепитъл Уан Къп

Вечните врагове "Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул" ще се изправят един срещу друг на "Олд Трафорд" в мач от трети кръг на "Кепитъл Уан ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com