Неприятна загуба за Григор Димитров от Гаске в Рим

7147
Неприятна загуба за Григор Димитров от Гаске в Рим

Григор Димитров загуби крайно неприятно с 0:2 сета (4:6, 4:6) срещу деветия поставен в схемата на Мастърса в Рим Ришар Гаске във втори кръг на турнира. По-лошото от резултата обаче беше доста голямата апатия, с която Димитров изигра мача и липсата на живец в играта му, липсата на желание за борба – нещо крайно разочароващо.

Срещата започна неприятно – още в първия гейм Григор изтърва сервиса си след две лесни грешки и Гаске получи шанс да наложи темпото. Французинът заигра доста силно, вкарвайки близо 80% първи сервис и на практика не даде шанс на Димитров да си помисли дори да стигне до връщане на пробива. Особено притеснително беше, че на бекхенд Гаске успяваше да направи някои феноменални удари, включително минаващ по правата в движение. Григор пък не можеше да включи с пълна сила поразяващия форхенд, който Джокович изпита на гърба си предишната седмица в Мадрид.

Григор с ново рекордно класиране след победата над Джокович

Страхотното представяне на Григор Димитров на Мастърса в Мадрид и победата му над първия в света Новак Джокович му спечелиха ново рекор...

Димитров можеше да се върне в последния момент в сета, след като при 5:4 и сервис на Гаске се стигна до 0:30, но след това българинът твърде лесно се предаде в следващите разигравания. Правеше впечатление, че Григор все едно нямаше план за мача и не успяваше да се справи със силната страна на Гаске – бекхенда.

Вторият сет започна с отличен шанс за Григор да установи контрол – пробив на нула след двойна грешка и непредизвикана от удобна позиция на Гаске. Вместо обаче да затвърди нещата, Димитров се срина в следващия гейм и се получи рибрейк на нула след четири поредни непредизвикани грешки – една от форхенд и три от бекхенд.

Кризата в играта на Григор в този момент беше толкова голяма, че от 2:0 гейма в негова полза той загуби 11 поредни точки, нито една от които след уинър на Гаске. В крайна сметка след нови три точки за пробив в полза на французина, от които българинът спаси две, Гаске се възползва от третия шанс и поведе с пробив – 3:2 гейма.

Този втори пробив просто отказа Григор, който прекалено лесно спря да се бори, при все че французинът всъщност не правеше нищо особено – просто държеше топката в игра и изчакваше грешките на Григор, които буквално валяха. В крайна сметка Гаске лесно удържа аванса пробив и затвори мача в два сета.

Григор Димитров премина рутинно през Маркос Багдатис

В мач от първия кръг на турнира от серията 1000 в Рим българската тенис звезда Григор Димитров победи комфортно с 2:0 сета (6:3, 6:4) к...

Следващият турнир, на който Григор е заявил участие, е в Ница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com