Рафаел Надал стигна до финал още в първия си голям турнир на твърди кортове след контузията

4544
Рафаел Надал стигна до финал още в първия си голям турнир на твърди кортове след контузията

Големият играч се познава във важния момент - тази стара максима в тениса се потвърди за пореден път в полуфинала в Индиън Уелс между световния номер 5 Рафаел Надал и световния номер 6 Томаш Бердих, който испанецът спечели с 2:0 сета (6:4, 7:5).

Мачът се очакваше с голям интерес, но поднесе разочарование от гледна точка на интригата. Като качество играта обаче беше на висота.

Рафаел Надал пречупи много лошо Роджър Федерер

Очакваният с толкова огромно нетърпение сблъсък от мнозинството тенис фенове по цял свят между Роджър Федерер и Рафаел Надал разочарова...

Първият сет премина при тотална доминация на сервиращите, с изключение на седмия гейм. Тогава Бердих изпусна подаването си след като изостана с 0:40, върна две точки, но при третата изигра див форхенд в аут по правата от позиция, която беше по-удобна за удар по диагонала. В крайна сметка Надал затвори частта с 6:4 гейма, без да даде точка за пробив на чеха.

Вторият сет протече на доста по-високо ниво - Бердих започна да играе по-агресивно, да си вярва повече и в крайна сметка при 4:3 в негова полза се стигна до точка за пробив, при която Надал направи двойна грешка - 5:3 и сервис на чеха за сета. И тогава отново лъсна психическата нестабилност на чеха, който се гипсира тотално, допусна 0:40 в решителния гейм след агресивна игра на Надал и рибрейкът беше факт.

Този момент явно пречупи Бердих, който започна да играе все по-зле - както чисто като постановка, така и като вземане на решения на корта. Надал посрещаше на три метра зад основната линия, но чехът нито веднъж не използва сервис-воле тактика и не миксира играта си. Логично Рафа го вкара в удобно за себе си русло на игра и успя да го пробие отново за 6:5 гейма. Бердих се опита да окаже съпротива в решителния за мач гейм, успя на три пъти да стигне до точка за пробив и влизане в тайбрек, но и при трите случая Надал вкара неспасяем сервис, показвайки защо има 11 титли от Големия шлем и 11 поредни победи над чеха. В крайна сметка с уникален сечен втори сервис от адвантиджа Надал принуди Бердих да сбърка ретура при третия си мачбол и така се класира на финал още в първия си турнир на твърди кортове - при това не къде да е, а на турнир от серията 1000.

Съперникът на Надал за утрешния финал ще се определи от сблъсъка между Новак Джокович и Хуан-Мартин Дел Потро, който започва след малко.

Федерер срещу Надал - светът ще си припомни великото съперничество

Мечтата на милиони тенис фенове по света е факт - швейцарският титан Роджър Федерер и испанската звезда Рафаел Надал ще се срещнат в ма...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com