50 служители на старозагорската дирекция с награди за професионалния празник на МВР (СНИМКИ)

13907
50 служители на старозагорската дирекция с награди за професионалния празник на МВР (СНИМКИ)
Снимка: ОДМВР - Стара Загора

50 служители на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) в Стара Загора са наградени за постигнати високи резултати и конкретен принос в дейността по опазване на обществения ред и противодействието на престъпността по повод професионалния празник на министерството МВР - 5 юли.

Наградите бяха връчени но кратко тържество за празника вчера в сградата на дирекцията. С “Почетен знак на МВР” - ІІ степен, за трайни високи резултати, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения със заповед на вътрешния министър Младен Маринов че награден комисар Илиян Илиев, началник на отдел “Охранителна полиция” при ОДМВР - Стара Загора. Наградата му връчи директорът на старозагорската дирекция старши комисар Стоян Стоянов.С “Писмена похвала” за постигнати високи резултати и проявени инициативност и професионализъм при изпълнението на служебните задачи със заповед на главен комисар Ивайло Иванов, главен секретар на МВР, е награден началникът на Районно управление (РУ) - Чирпан, главен инспектор Красимир Христов.

30 служители на дирекцията са с Писмена похвала” от директора на ОДМВР - Стара Загора, а 19 служители на Второ РУ - Стара Загора, и на РУ - Казанлък, са наградени със същото отличие от началниците на управленията.

Приветствие за празника отправи  директорите на ОДМВР - Стара Загора, старши комисар Стоян Стоянов и на  РД ПБЗН комисар Стоян Колев, които благодариха на служителите за високите професионални успехи и за доказания им професионализъм при ежедневното изпълнение на отговорните им задачи в полза на обществото и пожелаха  здраве на тях и на семействата им.За празника се проведе и традиционният турнир по футбол за служители на МВР. В него участваха отбори от старозагорската областна дирекция на МВР - Стара Загора, районни  управления в региона и Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН). На малкия финал между Първо РУ - Стара Загора, и РУ - Чирпан, старозагорци успяха да се наложат и заеха третото място в турнира. Във финалната среща, след равен резултат 3:3 в редовното време, след изпълнение на дузпи първото място зае отборът на РД ПБЗН - Стара Загора, а отборът  на ОДМВР - Стара Загора, остана на и второ място в турнира.ОДМВР - Стара Загора, е наследник на създадената през 1879 г. Окръжна полицейска инспекция в града. През 1934-та тя става областна полицейска инспекция, която се е оглавявало от областен полицейски инспектор. През 1938 година инспекцията става управление, в което функционират три служби - “Държавна сигурност”, “Криминална” и  “Административна”. По време на Втората световна война за борба със спекулата е създадена и стопанска група.

Днес Областна дирекция на МВР - Стара Загора, като структурно звено на  продължава да изпълнява основните задачи по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, защита на правата и свободите на гражданите, опазване на живота, здравето и имуществото им и разследване на престъпления на територията на Старозагорска област.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора