Безплатни летни занимания за децата организира община Стара Загора

6354
Безплатни летни занимания за децата организира община Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

И това лято -  от 15 юни, община Стара Загора предлага възможности за полезно и приятно прекарване на свободното време на старозагорските деца и ученици като организира разнообразни безплатни занимания и прояви през лятната ваканция. Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация. 

В програмата „Лято 2020“ със събития се включват Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Центърът за подкрепа за личностно развитие, Международният младежки център, Превантивно-информационният център по зависимости, детския отдел на Библиотека „Родина“, Регионалният исторически музей, Къща музей „Гео Милев“ и много спортни клубове. 

Провериха "здравето" на 80-годишен чинар в Стара Загора (СНИМКИ)

80-годишен чинар, който се намира в източната част на зоната на детската площадка в парк „Пети октомври“, днес беше обследв...

Заниманията са в различни области на науката, изкуството и спорта и децата и младежите имат възможност да намерят най-интересното занимание за себе си. Ще има образователни програми по астрономия, беседи и тренинги, литературни занимания, школи по живопис, приложни изкуства и тамбура, театрално майсторство, упражнения по кариерно ориентиране, викторини, забавни игри  и много други.

Всички занимания, включени в програмата, са безплатни, а занятията и проявите ще се водят при спазване на всички противоепидемични мерки - с не повече от 20 участници, а броят на участниците ще е съобразен с квадратурата на помещенията, за да се спазва необходимата дистанция. За включването на детето/младежа в занятията родителите задължително попълват Декларация за информирано съгласие.

За желаещите да спортуват през лятото врати отварят клубовете по волейбол, спортна гимнастика, скокове на батут,  художествена гимнастика, плуване, карате, тенис на корт, баскетбол, стрелба и лека атлетика. За спортните занимания желаещите трябва да се свържат с треньора, който е посочен като лице за контакт, и трябва да имат подходящо облекло и обувки за желания спорт. Участниците  трябва да имат маска и да се явяват поне 5 минути преди обявения час.

За програмите на библиотека „Родина” записването за участие ще става предварително от предходната седмица, защото заниманията ще се провеждат с до 10 деца.

Мерки за овладяване популацията на бездомните кучета обсъждаха в Стара Загора

Работна среща за обсъждане на конкретни мерки за ограничаване на популацията на бездомните кучета се проведе днес по инициатива на кмет...

Всеки петък от 12 юни на сайта на Община Стара Загора и на фейсбук страницата „Образование - Стара Загора“ ще се публикуват проявите за следващата седмица. Предстои и издаването на специална брошура с информация за събитията и телефони за връзка с организаторите, която също ще бъде публикувана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини