X
 
 

Детски празник на 1 май в Стара Загора

3802 0
Детски празник на 1 май в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора
Празник с много игри и приключения за старозагорските деца ще се проведе на 1 май в Стара Загора. Малчуганите ще се запознаят с фолклорните области, ще се учат да приготвят скаутски хляб, ще участват в арт ателиета за цветни мозайки, живопис и приложни изкуства. Ще могат да се включат в играта „Съкровищата на зоопарка“, да разгледат макет на спътника „България 1300“, изстрелян в орб през 1981 година в чест на 1300-годишнината от основаването на българската държава. Ще се запознаят с основните елементи на съвременните космически апарат и ще наблюдават Слънцето.

На празника ще има и състезателни народни игри - скачане с чували, дърпане на въже, народна топка. В тях ще се участва индивидуално и отборно. Ще се откри въженият парк на Аязмото.

Старозагорци посрещат Благодатния огън на площада

Тържествено посрещане на Благодатния огън в Стара Загора организират Старозагорската митрополия и община Стара Загора на 27 април от 23...

Началото на празника е в 11 часа в зоопарка, където на открита сцена с песни и танци ще се представят различни детски и ученически формации.

За възрастните на площадката за бадминтон площадката ще има йога упражнения, занимания по бадминтон фитнес тренировки и състезание по кросфит. През целия ден Залата на смеха ще е с вход свободен, гости ще приема и аулът на „Бага-Тур“, който се намира на територията на зоопарка.
Организатори на празника са община Стара Загора, народните читалища „Родина-1860“ и „Настроение 2017”, Туристическо дружество „Сърнена гора“, Клуб „Роден за приключения“, Центърът за подкрепа за личностно развитие, Астрономическата обсерватория, Регионалният исторически музей и Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално