X
 
 

Допълнителни изследвания за част от преминалите скрининга за ракови заболявания

596 0
photo of Допълнителни изследвания за част от преминалите скрининга за ракови заболявания
Снимка: Aктуално
Почти 11 на сто от прегледаните и изследваните 1950 лица по време на безплатните скринингови прегледи за превенция на онкологични заболявания са насочени за допълнителни изследвания и консултации. От изследваните за рак на млечната жлеза за допълнителни изследвания и консултации са насочени 101 души, за рак на маточната шийка - 56, а за рак на дебелото черво - 51. За всяко от трите онкологични заболявания са прегледани по 650 лица. В скрининга за трите вида рак по преценка на специалистите се включваха здравно осигурени и здравно неосигурени лица с фамилна обремененост заради повишен риск от тези онкологични заболявания.

Прегледите се организираха от 26 ноември до 21 декември миналата година от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора по Националната програма за превенция на хронични незаразни болести 2014 - 2020 г. Целта на скрининга беше да осигури на устойчивост на проекта „Спри и се прегледай“, реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 - 2013 г.”.

Два шахматни турнира за купа “Траяна” през уикенда в Стара Загора

Пети международен детски турнир по класически шахмат е Първи международен открит турнир по ускорен шахмат ще се проведат на 12 и 13 яну...

По данни от Националния раков регисър, за 2015 г. с най-висока заболяемост от онкологични заболявания на 100 000 души от населението са областите Русе и Стара Загора, в които се проведоха безплатни скринингови прегледи.

Важно е хората да знаят, че провеждането на профилактични прегледи за онкологични заболявания е важно за условие за ранното диагностициране и за успешното лечение на тези заболявания.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Не се влюбвайте в тези 3 зодии до края на 2019 г.

Има моменти в живота на човек, когато е по-добре да бъде оставен сам по някаква причина, защото просто нещата в любовен план с него не биха се получили....