Другата седмица съдът се произнася за касиране на кметския вот в Павел баня

2033
Другата седмица съдът се произнася за касиране на кметския вот в Павел баня
Снимка: БГНЕС

До 20 ноември се очаква Административният съд в Стара Загора да се произнесе по заведеното от Станимир Радевски дело за касиране на изборите за кмет в община Павел баня, съобщи Радио Стара Загора. На днешното заседание са изслушани петима свидетели и ръчно са преброени бюлетините от една от избирателните секции в с. Осетеново. 

В съдебната зала по искане на адвоката на жалбоподателя с полицейска охрана са донесени чувалите от всички секции в общината. В първото заседание по делото в понеделник Радевски заяви, че има данни за отваряне на чували и манипулиране на изборните книжа. В съда днес е установено, че поне три от чувалите не са запечатани според изискванията.

Колинда Грабар-Китарович откри официално кампанията си

Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович откри днес кампанията си за втори президентски мандат, съобщава сръбският портал &bdqu...

Показания за протичането на изборния ден дадоха петима свидетели. Величка Тодорова, член на Общинската избирателна комисия в Павел баня свидетелства, че при приемането на материали от секциите са нанасяни корекции заради масово сгрешени протоколи. С непопълнени изцяло, но подписани протоколи, което наложило дописването им на място, в ОИК се явили от две секционни избирателни комисии - N 17 и N 20. За многобройните грешки в протоколите потвърждава и Веселина  Николова, която е заместник-председател на ОИК. Според нея те били основно технически - имало разминавания при засичането заради неправилно сборуване на числата в графите.

Членът на СИК N 17 в с. Александрово Мария Гяурова потвърждава, че отишли в ОИК с непопълнен протокол, защото го сгрешили при попълването. Заради многото поправки в протокола на СИК N 20 в Осетеново и за проверка на разминаването между числово изписаните 247 гласа за кандидата с номер 55 и отразяването с думи, изписано като 24 и допълнително добавеното 7, се извършва ръчно преброяване на бюлетините от секцията в съдебната зала по искане на защитата на Радевски. Установено е, че действителните гласове за него са 43, а за опонента му - Иса Бесоолу, са 247. При бюлетините в чувала обаче не е открита чернова на протокола. Настояването за ръчно броене в още 12 секции, в чиито протоколи са нанасяни поправки, не е уважено от съда. 

Страните по делото трябва да внесат до 15 ноември аргументите си в писмена защита. Следващата седмица - до сряда, трябва да излезе и определението на съдия Михаил Русев. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

След пушене на вейп: Непълнолетен е приет в болница

За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата "Заедно за една по-чиста Стара Загора"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора