Два хотела в Старозагорско готови да поемат болни от коронавирус

8727
Два хотела в Старозагорско готови да поемат болни от коронавирус
Снимка: Община Стара Загора

Собственик на два хотела, които се намират на територията на Старозагорска област е готов да предостави два хотела при необходимост за лекуване на болни от коронавирус или за долекуването им. Това съобщи в началото на днешната сесия на общинския съвет в Стара Загора областният управител Гергана Микова. Тя уточни, че има осигурени 283 болнични легла и 37 интензивни легла, които могат да се използват за по-тежки случаи на заразени с коронавирус, в Университетска болница  за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович". Има възможност да се разгъне и полева болница с 250 легла,съобщи още Микова. Според нея до броени дни трябва да пристигне голяма доставка на предпазни средства за работещите на първа линия медици в  болницата. Над 30 доброволци - студенти последен курс от специалност "Медицина" и техни преподаватели, са в готовност да се включат в борбата с COVID-19, а някои от тях вече работят в инфекциозната клиника. 

Съветниците бяха информирани от Делян Иванов, секретар на община Стара Загора, че според информация, предоставяна от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в областния град, в общината ежедневно между 30 и 50 човека се завръщат от чужбина и се поставят под карантина. Към момента под карантина има в града и в шест села от общината. За неспазването на 14-дневния карантинен период има образувани и досъдебни производства. На обществените места в Града на липите ежедневно се извършва дезинфекция. 

Иванов отговори на въпроси, свързани със спазване на правилата в старозагорския квартал „Лозенец”, и обясни, че там се извършва пълна дезинфекция. Създадена е организация за обеззаразяване и на пешеходната зона и тротоарите във всички квартали и на спирките на обществения транспорт. Работят мобилните екипи, които доставят хранителни продукти и лекарства на възрастни хора, а над 60 доброволци са в готовност да се включат за помощ при необходимост. Всички работодатели в община Стара Загора са осигурили придвижването на работниците си от дома до работното им място.

От информация на РЗИ - Стара Загора, стана ясно, че потвърдените три случая на коронавирус в лабораторията в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ са от проби, изпратени от областите Пловдив, Сливен и Кърджали.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

След пушене на вейп: Непълнолетен е приет в болница

За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата "Заедно за една по-чиста Стара Загора"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора