X
 
 

Живко Тодоров: Това е последният ми мандат като кмет на Стара Загора

693 0
photo of Живко Тодоров: Това е последният ми мандат като кмет на Стара Загора
Снимка: Aктуално
"За себе си смятам, че човек има определен капацитет от време, който може да използва за положителни промено, и той не бива да се задържа много време на едно място. Аз карам трети мандат, но съм още на 38 години и смятам, че времето е пред мен. За себе си смятам, че това трябва да бъде последният ми мандат. Не бива да продължавам прекалено дълго, и да смятам, че този пост е завинаги мой. Не че не ми харесва, но си давам сметка, че ми трябва предизвикателство." Това каза пред БНТ Живко Тодоров старият нов кмет на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Който сечувства уморен трябва да се оттегли, така той коментира анализа на някои политолози, че в партията се наблюдава умора от управлението.

Местни избори 2019: Финалната равносметка на ЦИК

С 42,10% избирателна активност и 7 жалби за купуване на гласове приключи вторият тур на местните избори. Това съобщи говорителят на Цен...

Един кметски избор е силно мажоритарен, и там, където е имало отпускане, загубихме - като Благоевград, Русе, Видин, обясни Тодоров.

Въпреки добрите резултати обаче се очакват промени в партията, нови правила и чистки в ГЕРБ. "Защото понякога има срастване с властта.  Някои хора започват да вярват силно, че те единствено могат да представляват хората. Повярва ли си някой по този начин, той е свършил за властта. Властта не е вечна.", обясни Живко Тодоров. Няма да се слага ограничение, ако си изкарал трети мандат да не можеш да се кандидатираш, това няма да е абсолютно правило, а по преценка, коментира още той.

Промени в ГЕРБ имаше и преди изборите и то се вижда, че в тези региони имаме по-слаби резултати, коментира Тодоров случилото се в партията преди местния вот през октомври.

Хубаво е, че премиерът разполага има много кадри на разположение, с които може да работи и които да лансира. Това е силата на една партия, тя не е в една личност, кометира още Тодоров.

За "Демократична България":  "Те сестрински партии ли са на ГЕРБ в ЕНП или не? Ако са такива, е нормално на втори тур поне да има сътрудничество. Десните партии би трябвало да работят заедно, когато става дума за правене на политика в държавата. За съжаление, не виждаме това. А дна политика напук: само и само да бъде унищожен определен кандидат или ГЕРБ като дясна сила. Те виждат единствената аси перспектива през това, което е жалко."

Местни избори 2019: Износването на ГЕРБ вече проличава

Нещо се носи във въздуха, след като машините за популизъм и пропаганда спряха работа, понеже изборите минаха. ГЕРБ не бяха съборени в С...

Какво каза за демократите лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов можете да видите ТУК.

Какво да очакват старозагорци от този мандат?

Многофункционална спортна зала. Тя ще бъде построена в новия парк до няколко седмици започва националния конкурс за проекта за сградата. Следващата година "премиерът е обещал" да отпусне държавни средства за построяването й, защото тя е непосилна за общинския бюджет, обясни Тодоров. Вече започва изграждане на инфраструктурата около мястото, където ще бъде построена сградата. Преустрояват се бул. Славянски ,ул. Капитан Петко войвода и ул. Христо Ботев.

Ремонти ще има и на зоопарка, на летния театър, на т.нар. руски пазар, на гарата.

Продължава събарянето на незаконни ромски жилища в кв. Лозенец и не само там в града. На пролет 100 заповеди ще бъдат изпълнени, защощто някои от тях са обжалвани в административния съд. По думите на Тодоров до година и половина ще сеизчистят всички незаконни простройки в целия град, включително и в Кольо Ганчев и кв. Чумлека. Ромските семейства с жителство в Стара Загора ще получат общински жилища. Другите от Сливе, Ямбол и Нова загора няма да получат тази възможност, обясни кметът.

Местни избори 2019: Какво тук значат някакви си 100 000 гласоподаватели?

В търсене на около 100 000 гласоподаватели, които изчезнаха от протоколите на Общинската избирателна комисия в София, протоколи с данни...

Живко Тодоров се надява програмата за саниране да продължи. Той очаква пари в държавния бюджет да бъдат заделени. Според него има манипулация в това, че санирането е било некачествено и че програмата не е била ефективна.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители