X
 
 

Крие ли правителството от ЕС отровите във въздуха на Гълъбово?

4348 2
Крие ли правителството от ЕС отровите във въздуха на Гълъбово?
Снимка: ТЕЦ Брикел
Точно в дните, когато Перник е задушен от серен диоксид, а половин България не може да диша от наднормено количество фини прахови частици във въздуха, правителството прие позиция за пред Съда на Европейския съюз, че всичко в Гълъбово е наред, пише в. "Сега".

За бездействието на властите срещу замърсяването на въздуха срещу България има две дела в съда на ЕС. По първото бяхме осъдени през април 2017 г. Днешната позиция е приета по повод второто дело. То беше образувано миналото лято по искане на Европейската комисия във връзка със систематичното и постоянно неспазване на пределно допустимите почасови и дневни стойности за серен диоксид.

Ще се разплете ли "плетката" около боклуците, унищожавани в България

Площадка за боклук откриха край гълъбовското село Обручище и прокуратурата наблюдава досъдебното производство, в което участват и регио...

Както може да се очаква, според правителството замърсяване няма. "Съгласно представените от България данни от мониторинга на качеството на атмосферния въздух по замърсител серен диоксид в зона BG0006 през периода 2014 - 2018 г., включително, в цялата зона не са регистрирани превишения на нормите, с изключение на един пункт, разположен на територията на община Гълъбово, която представлява много малка част от територията на целия район за оценка и управление на качеството на атмосферния въздух Югоизточен", съобщават от правителството.

Затова България пледира, че от превишаването на нормите на серен диоксид в един-единствен пункт не може да се заключи, че е налице нарушение в цялата зона, включваща и други райони, като във всички тях е налице съответствие с установените норми, твърдят оттам. И молят Съда на Европейския съюз да отхвърли предявения иск като неоснователен или да уважи иска частично единствено в частта му, касаеща район Гълъбово.

А какво ново като управленска отговорност излезе по темата "италиански боклук в България" - научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Това ПРЕСТЪПНО правителство ще умори българите !
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Всичко в НАШАТА държава работи против нас БЪЛГАРСКИЯ народ!!!
    : 0 !