Национална среща на общинските експерти по образование в Стара Загора

2119
Национална среща на общинските експерти по образование в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Национална среща на общинските експерти по образование ще се проведе от 20 до 22 март в Стара Загора. Тя се организира за шеста година от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ). Експертите ще дискутират актуални въпроси и проблеми - отговорностите на общините за провеждането на интегрирана политика за развитието на образованието и за личностното и професионалното развитие на децата и младежите. Община Стара Загора ще представи свои добри практики в различни образователни институции, а работни групи ще дискутират актуални теми от образованието и ангажиментите на общините в тях.

Около 200 представители на от общинските звена от образованието, председатели и членове на постоянни комисии по образование в общинските съвети, както кметове и председатели на общински съвети се очаква да участват във форума, който вече се налага като един от важните за местната власт.

В светлината на джендър разправия, търсим учители сред хора с други професии

Един от 90 въпроса на анкетата касае пола. Служител на МОН от информационното обслужване е прегледал въпросите, не му е направил впечат...

Свои добри практики и инициативи ще споделят екипите на детска градина N 10 „Светлина“, основно училище „Кирил Христов“ и Международният младежки център, в които е организирано посещение за участниците.

„Заедно за българските деца - ангажименти, отговорности, проблеми“ е темата на кръгла маса, в която ще се включат представители на Регионалното управление на образованието, Агенция “Социално подпомагане”, неправителствени организации, образователни институции. Неин модератор ще бъде Иванка Сотирова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ на община Стара Загора.

В четвъртък ще има пленарна сесия „Качествено образование за всяко дете - актуалните приоритети“, в която ще участват заместник-министрите на образованието и науката Деница Сачева и Таня Михайлова, председателят на комисията на НСОРБ по образованието, младежта и спорта Лилия Христова и председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева. Дима Коцева, началник-отдел „Регулиране на труда и финансова децентрализация“ в дирекция „Финанси“ на образователното министерство ще обсъжда с участниците във форума финансирането на общинското образование. Ще бъдат представени начините на финансиране и изпълнение на извънкласни дейности и занимания по интереси на училищно и общинско ниво и Проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“. Професионалното образование и обучение и приобщаващото образование ще са в центъра на програмата на националната среща в петък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

В Стара Загора отбелязват Деня на Тракия

Върнаха новоизлюпено белоглаво лешоядче на родителите му (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора